PROGNOZA VREMENA

Video | Probudilo nas je sunce, ali dokle će nas veseliti? Meteorolozi najavljuju promjene a opet se u prognozama spominje i – snijeg!

Slijede većinom oblačni dani. Od petka će oborine biti sve češće, a nedjelja donosi hladniji zrak u naše krajeve pa će kiša prelaziti u snijeg

Slijede većinom oblačni dani na kopnu, u početku tek mjestimice uz slabu kišu ili rosulju pa i sunčana razdoblja nakon jutarnje magle. No, od petka će oborine biti sve češće, za vikend s južinom lokalno moguće i obilnije.

Temperatura u petak raste, a ponovno će zahladiti krajem tjedna. Na moru slijede većinom oblačni dani, a od petka će oborine biti sve češće, prognozirao je Dorian Ribarić za Danas.hr RTL-a.

Iako smo u polju povišenog tlaka, u višim slojevima atmosfere se premješta vrtlog vlažno i nestabilnog zraka.

Pljuskovi na Jadranu

Kiša će se do jutra prorijediti, na zapadu postupno i prestajati, ali ostajat će magla. Slaba kiša uglavnom na istoku, a pljuskovi na srednjem i rjeđe južnom Jadranu. Jugo izraženije još samo na jugu, dok drugdje slabi, ponegdje i okreće na tramontanu. Bit će prohladno.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomično razvedravanje uz samo nakratko umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura uz sunce viša pa će biti i ugodnije, oko 8-9 °C. Na istoku prestanak, oborina i postupno smanjenje naoblake, najkasnije u Posavini. Uz slab sjeverozapadnjak podjednako svježe kao i jučer.

U Dalmaciji ostaje zato promjenjivo uz povremenu kišu pa i moguć koji pljusak praćen grmljavinom, a tmurnije će biti u zaobalju. Jugo će oslabjeti, a temperatura ostaje bez veće promjene.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčanije, osobito oko Istre ponegdje i vedro. Vjetar tek slab, a temperatura oko 13-15 °C, u gorskim područjima oko 7 °C.

Idućih dana na kopnu i moru

Slijede većinom oblačni dani, u početku tek mjestimice uz slabu kišu ili rosulju pa i sunčana razdoblja nakon jutarnje magle. No, od petka će oborine biti sve češće, za vikend s južinom lokalno moguće i obilnije. Temperatura u petak raste, a ponovno će zahladiti krajem tjedna.

Na Jadranu u srijedu i četvrtak promjenjivo, uglavnom samo u Dalmaciji uz povremenu kišu i pokoji pljusak, ali od petka slijedi prava kišna epizoda s jakim na udare olujnim jugom te izraženim pljuskovima koji će obilježiti zasigurno i dane vikenda. U nedjelju nakon jakog juga podjednako jaka bura s kojom će i malo osvježiti.

Tea Blažević je prognozirala za N1 televiziju da nedjelja donosi hladniji zrak u naše krajeve pa će kiša prelaziti u snijeg, osobito u drugom dijelu dana.

Osim u gorju, snijeg je prolazno izgledan i u nizinama, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari