Udruga Franak odgovorila austrijskom ministru financija: Do daljnjega bojkotiramo sve austrijske proizvode!

Idi na originalni članak

Na kritiku austrijskog ministra financija Hans Joerg Schellinga, koji je prijedlog hrvatskog zakona o konverziji kredita iz švicarskog franka u eure ocijenio”nacionalističkim pristupom”, problematičnim iz europske perspektive, stigla je oštra reakcija iz Udruge Franak.

Oglas

Naime, austrijski ministar financija kazao je kako naprosto nije moguće donijeti zakon i reći: postoji problem s tečajem i gubitke moraju snositi samo banke, uvjeren kako to nije pošteno.

Evo kako su mu odgovorili iz Udruge Franak.

“Udruga Franak oštro osuđuje miješanje austrijskog ministra financija u unutarnja politička pitanja Republike Hrvatske te smatramo neprihvatljivim njegovo agresivno ponašanje kojim vrši pritisak na Europsku komisiju i Vladu Republike Hrvatske.

Ukoliko ministar financija Republike Austrije želi pomoći u rješavanju problema dužnika klijenata austrijskih banaka u RH, neka za početak objasni javnosti i Europskoj komisiji razloge nepoštivanja presude Vrhovnog suda RH u slučaju Franak u kojem je potvrđeno manipuliranje kamatnim stopama od strane austrijskih banaka te njihovo nezakonito, nepošteno i nesavjesno poslovanje. Podsjećamo gospodina Schellinga da bi on kao ministar financija trebao zagovarati poštivanje zakona.

Upravni odbor Udruge Franak i svi aktivni članovi, zgroženi ovakvim ponašanjem, odlučili su do daljnjeg bojkotirati sve austrijske proizvode te, ukoliko se ovakvi pritisci nastave, organizirati prosvjede ispred veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu.”, poručuju iz Udruge Franak.

Proizvođači austrijskih sokova Rauch, suhomesnatih proizvoda Sorger, čokoladnih proizvoda Manner, građevinskih materijala Bramac i Baumit, proizvodi Baumaxa mogli bi se tako naći na udaru gnjevnih članova Udruge Franak.

Exit mobile version