SVE HLADNIJE I VJETROVITIJE

Video | Kakvo će biti vrijeme do kraja tjedna? Danas idilično, ali meteorologinja za ovaj tjedan nema puno dobrih vijesti!

Postupno će se diljem Jadrana skupljati sve više oblaka pa će na sjevernom dijelu od četvrtka biti povremene kiše ili pljuskova, a onda za vikend duž cijele obale, lokalno i izraženih

Danas barem djelomice sunčano te i dalje razmjerno vjetrovito. U unutrašnjosti, uz dnevni razvoj oblaka, sredinom dana i poslijepodne lokalno pljuskovi kiše ili snijega, većinom u istočnoj Hrvatskoj, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Ponekog pljuska može biti i na obali.

Na Jadranu bura

Vjetar umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Podravini te u Slavoniji i Baranji i jak. Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim i orkanskim udarima slabjeti i okretati na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, najprije na sjeveru, a do večeri duž cijele obale.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 11, na Jadranu od 11 do 14 stupnjeva Celzija.

DHMZ je za područje čitave Hrvatske izdao alarm, a zbog jakog vjetra posebno će biti opasno na području Velebitskog kanala i srednje Dalmacije, gdje je izdan crveni meteoalarm, prenosi Net.hr.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Idućih dana djelomice sunčano, prema kraju radnog dijela tjedna povremeno i promjenjiva naoblaka, rijetko i malo kiše, a onda za vikend opet češća, lokalno i obilna. Zapuhat će južina uz koju će temperatura osjetno rasti, ali prije toga u srijedu ujutro još hladnije pa će često biti mraza.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu jača jugo uz koje će rasti temperatura, osobito u drugom dijelu tjedna, ali postupno će se skupljati i sve više oblaka pa će na sjevernom dijelu od četvrtka biti povremene kiše ili pljuskova, a onda za vikend duž cijele obale, lokalno i izraženih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari