Direktor HTZ-a na sajmu u Madridu: ‘Hrvatsku želimo reklamirati na Santiago Bernabéuu!’

Idi na originalni članak
Foto: RTL

‘Sport i turizam su dvije dimenzije po kojima je Hrvatska najviše prepoznata u svijetu’, kazao je direktor HTZ-a

Oglas

Službeno je počeo 40. međunarodni sajam turizma u Madridu na kojem će se predstaviti turistički djelatnici iz čak 165 zemalja.

Na sajmu koji će posjetiti više od 200.000 ljudi i koji se smatra najvažnijim za ulazak na turističko tržište Španjolske i Južne Amerike, predstavila se i Hrvatska.

Više pogledajte u videoprilogu:

Nova godina i nova prilika za lov na turiste. I Hrvatska je pronašla svoje mjesto na najvećemu španjolskom turističkom sajmu u Madridu, među gotovo deset tisuća izlagača.

“Preporučio bih Hrvatsku svima. Bio sam ondje nekoliko puta, lijepa je to zemlja. Obići ću ponovno cijelu Hrvatsku jer sam bio samo u glavnom gradu”, kazao nam je Alfonso iz Španjolske.

“Željela bih posjetiti Hrvatsku, čula sam da je prekrasna. Ne znam još točno kamo bih išla, nekamo na more. Čim budem imala prvo slobodno ljeto, stižem!”, uvjerena je Maria Dolores.

“Idem u Hrvatsku na tri dana.” – Kamo idete? Još ne znam, sada istražujem koji su najbolji gradovi u Hrvatskoj”, dodaje Elena iz Španjolske.

Na sajmu su zasjale hrvatske masline. Svjetskom prvenstvu u branju maslina u Postiri na Braču dodijeljena je nagrada za kreativni događaj godine.

Svi žele ostaviti najbolji dojam

“Jako smo ponosni i presretni da je jedna mala općina Postira od 1500 stanovnika dobila svjetsku nagradu i da upravo ovdje, u Madridu, na ovako velikom sajmu, velikom auditoriju, primimo takvu nagradu”, rekao nam je načelnik Općine Postira Siniša Marović.

“Krenulo je iz neke ideje kako homogenizirati turizam, poljoprivredu, sve ono što je na Braču lijepo”, dodaje idejni začetnik Svjetskoga prvenstva u branju maslina Ivo Ljubetić Šteka.

Među 160 prijava iz cijeloga svijeta stručni žiri tvrdi da su se s ovakvim događajem susreli – prvi put.

“Kriteriji ocjenjivanja bili su autentičnost iskustva, inovativnost, kreativnost i promjena vrijednosti koju događaj stvara na određenom području. Postira i natjecanje u branju maslina ispunili su sve te kriterije i suci su smatrali da je to paradigma kreativnog turizma”, kaže direktorica Creative Tourism Networka Caroline Couret.

Domaćini sajma izvukli su sve svoje adute. Od turističkog autobusa u izlogu do gastronomije, plesa pa i povijesnih predstava.

Od stvaranja violina, do maskota i gastronomije, svatko želi ostaviti najbolji dojam. Baš kao i Hrvatska kojoj je prisutnost na ovom turističkom sajmu svakako dobar početak za ono što slijedi – otvaranje Hrvatskog turističkog ureda u Madridu u kojem svoja sjedišta imaju vodeće međunarodne turističke institucije.

Staničić za RTL: ”Hrvatska je itekako prepoznatljiva”

Gost RTL-a Danas bio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić koji je razgovor s našom reporterkom Idom Hamer počeo čestitkom hrvatskim rukometašima na uspjesima na Europskom prvenstvu.

“Sport i turizam su dvije dimenzije po kojima je Hrvatska najprepoznatljivija u svijetu. Otkrit ću vam jednu novost, možda i ekskluzivu, da smo imali kontakte s jednom inozemnom marketinškom agencijom, da radimo na tome da Hrvatsku reklamiramo – na Santiago Bernabéuu! Očekujem da ćemo razgovore okončati u sljedećih nekoliko tjedana i da ćemo Hrvatsku uspješno promovirati i u Španjolskoj”, kazao je za RTL Staničić i dodao:

“Mi smo sada u fazi intenzivne promocije. U Madridu smo, slijede Njemačka i ostale zemlje. Hrvatska je itekako prepoznatljiva”, poručio je direktor HTZ-a za RTL Danas.

Exit mobile version