Tijekom državničkog posjeta netko je zapucao: Pogledajte kako je interventna spasila ‘predsjednicu’

Idi na originalni članak

Među brojnim akcijama i vježbama bila je i vježba koja prikazuje postupak štićenja javnih i visoko pozicioniranih državnih dužnosnika kategorije jedan

Oglas

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu održana je godišnja vježba interventne policije 2018. Vježbu su pratili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Zagrebački su interventni policajci, kroz niz vježbi, pokazali svoju spremnost na akciju.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Među brojnim akcijama bila je i vježba koja prikazuje postupak štićenja javnih i visoko pozicioniranih državnih dužnosnika kategorije jedan.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Tako su pred Akademiju doveli, nazovimo je tako, kopiju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je stigla u crnom vozilu uz standardnu pratnju automobila.

‘Predsjednicu’ su pratila četiri zaštitara, dok je ona obavljala svoju dužnost rukujući se i razgovarajući s drugim dužnosnikom. U jednom trenutku čuju se pucnjevi, a četiri zaštitara, tjelohranitelja, svojim tijelima kreće štititi dužnosnika.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U novonastaloj situaciji štićena osoba se hitno evakuira s mjesta događaja, a napadač se sredstvima prisile neutralizira.

Kako to sve izgleda u praksi, provjerite na predloženom videu.

Kako javlja naš reporter s terena, na vježbama je prisustvovalo oko 1000 interventnih policajaca, a svi redom su od glave do pete bili obučeni u obuću i odjeću hrvatskih proizvođača.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Vijesti.hr

Exit mobile version