UH, OVO DUGO NISMO DOŽIVJELI

Video | Krajem vikenda stiže ledeni val! Temperature idu ispod ništice, a nekima stiže i snijeg. Na obali neće biti puno bolje…

Dok nas danas očekuje tmurno i oblačno vrijeme, prava zima će pokazati zube u nedjelju, a osobito od početka idućeg tjedna

Ni treći adventski vikend neće proći u ugodnom i stabilnom vremenu. “Pod utjecajem tople fronte i danas u Dalmaciji može biti izraženijih nevremena, a od petka nova ciklona cijeloj zemlji donosi novo pogoršanje”, ističe RTL-ova meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš.

Četvrtak

Na Jadranu od jutra promjenjivo, na kopnu i pretežno oblačno. Na zapadu unutrašnjosti slaba rosulja, drugdje povremena kiša, a uz obalu će oborine biti češće, u Dalmaciji lokalno i obilne. Puhat će slab, na istoku do umjeren jugoistočnjak, pod Velebitom bura, južnije većinom umjereno jugo. Temperatura bez veće promjene.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje tmurno i pretežno oblačno, ponegdje će biti i slabe rosulje. Vjetar slab, a temperatura najviše do 6 °C.

Na istoku zemlje pretežno oblačno, slabe kiše će biti uglavnom u Posavini i Podravini. Puhat će slab do umjeren jugoistočnjak, a temperatura oko 5 stupnjeva.

U Dalmaciji još jedno vrlo nestabilno poslijepodne – opet će biti kiše ili pljuskova, lokalno na jugu i izraženih. Do kraja dana će posvuda zapuhati jugo, u noći na petak i jačati, a temperatura i dalje iznad prosjeka.

Idući dani na kopnu

Petak nam donosi novo pogoršanje pa ni treći adventski vikend neće proći u ugodnom i stabilnom vremenu. Prvo će u petak i subotu biti obilne kiše, a zatim će već u subotu poslijepodne kiša u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. U nedjelju će snijega biti i u nizinama, mjestimice će se i zadržati. U novi tjedan ulazimo sa stabilnijim vremenom, ali vedrina neba donijet će i priličnu jutarnju hladnoću.

Idućih dana na moru

Na Jadranu većinom oblačno s kišom i pljuskovima, opet će biti i izraženih nevremena, ali i jakog i olujnog juga. Već potkraj subote pod Velebitom bura, u nedjelju duž obale, a s burom će stizati i hladniji zrak pa će i na moru početak novog tjedna proći u znaku prave zimske hladnoće.

Tea Blažević za N1 početkom novog tjedna prognozira vrlo hladno jutro, s temperaturama u unutrašnjosti lokalno i do -8, u gorskim predjelima i niže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari