Vlada RH ograničava cijenu goriva! Evo kolika će biti najviša moguća cijena benzina i dizela

Vlada RH ograničava cijenu goriva! Evo kolika će biti najviša moguća cijena benzina i dizela

Ilustracija: Riportal - M.L.

Plenković na sjednici Vlade: ‘Stabilizirat ćemo cijenu goriva’

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održava se redovita sjednica Vlade, premijer nerijetko kašlje, blago je promukao.

Premijer je na uvodnoj riječi rekao kako će Vlada donijeti Uredbu o naftnim derivatima, gdje će maksimalna cijena biti:

UPRAVO SE ČITA

  • benzin 11 kuna i 10 lipa,
  • dizel 11 kuna.

Rok da se stabiliziraju cijene je 30 dana.

Nakon toga predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministri dat će izjavu za medije., pišu RTL Vijesti.

U prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice održava 80. sjednica Vlade. Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te potres i obnovu nakon potresa, na dnevnom redu sjednice su i nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba i još četiri županije, nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o minimalnoj plaći te prijedlog uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Premijer Andrej Plenković uvodno je govorio o rastu cijena goriva.

“Imamo posebnu točku dnevnog reda vezanu za Zakon o naftnim derivatima. Njome imamo mogućnost Vlade da uredbom uređuje maksimalnu cijenu goriva. Uzimajući u obzir trenutak i nepredvidivost cijene goriva, s ciljem neometanog gospodarskog oporavka na 30 dana stabiliziramo cijene benzina i dizela”, kazao je Plenković.

“Ograničit ćemo cijenu benzina na 11.10 kuna, a dizela na 11. kuna”, poručio je dodajući da je rok za stabilizaciju cijena 30 dana, piše Net.hr.

Premijer je potom izvijestio o situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirus te se osvrnuo i na godišnjicu napada na Banskim dvorima. “Očekujem da nadležna tijela utvrde motive terorističkog napada na Banske dvore, tko stoji iza toga, tko je napadača naučio pucati. Vjerujem da će svi biti jednoznačni u osudi takvog napada”, kazao je.

Potpredsjednik Tomo Medved izvijestio je o situaciji vezanoj uz potres te je komentirao ukidanje besplatnih obroka na Baniji. “Vlada osigurava sredstva za prehrana, a županija provodi tu aktivnost. Stožer je uputio gradovima i županiji poziv i traženje da se toj aktivnosti pristupi vrlo odgovorno da se svakodnevno provjeravaju realne potrebe kako nitko ne bi ostao bez toplog obroka”, rekao je Medved.

Državni tajnik Dulibić izvijestio je detaljnije o najnovijim covid brojkama.

Božinović je govorio o odlukama Stožera te se osvrnuo na porast broja zaraženih te je kazao da je Stožer do 31. listopada produljio postojeće epidemiološke mjere.

Podsjetimo da je jučer Vrhovni sud djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media.

Prema toj presudi HDZ će zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne, a bivšem predsjedniku HDZ-a i nekadašnjem premijeru, Ivi Sanaderu, kazna je s osam godina zatvora smanjena na sedam.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari