PROVJERITE NA VRIJEME

Bliži Vam se tehnički za automobil? Automehaničar savjetuje: ‘Provjerite ove stvari, često su problem’

Idi na originalni članak
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kako bi se povećale šanse za uspješan prolazak tehničkog pregleda i osigurala sigurnost vozila, automehaničar Marko je otkrio na što trebate posebno pripaziti

Oglas

Priprema za tehnički pregled vozila može biti stresna, no pravilna priprema može uvelike olakšati proces. Mnogi vozači često zanemaruju ključne aspekte koji mogu utjecati na ishod pregleda.

U razdoblju kada se prometne regulative pojačavaju, važno je biti informiran i spreman. Ispravnost vozila ne utječe samo na prolazak pregleda, već i na sigurnost na cesti. Uz redovito održavanje, važno je biti svjestan promjena u propisima.

Razgovarali smo s automehaničarom Markom, koji nam je ispričao na što treba obratiti pažnju prije tehničkog pregleda.

Na što obratiti pažnju prije tehničkog?

Pridržavanje savjeta stručnjaka može značajno povećati šanse za uspješan tehnički pregled. Stoga, prije razmislite o ključnim koracima koje trebate poduzeti.

Automehaničar Marko je rekao što napraviti prije tehničkog pregleda: “Treba obratiti pažnju na kvalitetu kočionog ulja i prisutnost vlage u kočionom ulju. Treba provjeriti na uređaju za ispitivanje kočnica rade li one ispravno i postoji li kakva razlika između kočenja. Isto tako je važno fizički provjeriti potrošenost kočnica. Dotrajalost kočnica zna biti dosta česti problem jer to ljudi ne mogu sami provjeriti, pogotovo kada neka vozila nemaju te indikatore potrošenosti.”

“Sve treba fizički provjeriti prije tehničkog, svu električnu signalizaciju na vozilu, uređaj za upravljanje, postoji li kakav prazan hod na tome, dotrajalost svih zglobova manžeti, stanje amortizera vozila, koroziju na vozilu, jesu li postojana vanjska mehanička oštećenja, jesu li ispravna stakla na vozilu i uređaj za pranje stakla”, objasnio je automehaničar, piše Net.hr.

Exit mobile version