SIGURNOST NA PRVOM MJESTU

Gumb koji spašava život: Evo kako izađi iz auta u slučaju opasnosti

Idi na originalni članak

Jednim pritiskom otvarate vrata prtljažnika iznutra i sigurno izlazite iz auta

Oglas

Automobil ima toliko gumbi i caka koje nam mogu olakšati, ponekad čak i spasiti život, a da toga nismo ni svjesni. Tako je stručnjakinja za aute u videu na TikToku objasnila gdje se u autu nalazi gumb koji bi nam mogao pomoći u trenutku kada nismo u mogućnosti izaći iz vozila.

“Prvo spustite stražnja sjedala i popnite se u prtljažnik. Na vratima od prtljažnika nalazi se mali crni mehanizam, a riječ je o prekidaču koji otvara vrata prtljažnika nakon čega možete izaći iz auta”, objasnila je stručnjakinja.

Ovaj način otvaranja vrata pomaže vozačima da izađu iz vozila u trenucima kada je auto upao u jezero ili možda rijeku jer tada može biti teško otvoriti vrata zbog tlaka pa često u tim situacijama dolazi do utapanja vozača.

@master_driver666 99% of people don’t know! Hidden emergency features in your car!#skills #knowledge #fpy #fyp #tips #foryou #carsoftiktok ♬ 原聲 – 虎牙妹说车 – Master driver

Druga varijanta

Međutim, čitatelji Expressa upozoravaju da ovaj gumb nije tako spasonosan kao što se na prvu čini te su otkrili i drugi način za izlazak iz auta.

“Ako ste zarobljeni u automobilu pod vodom, otvorite prozor i pustite vodu unutra. Zatim pokušajte otvoriti vrata ili izađite kroz prozor, umjesto da se utopite pokušavajući otvoriti vrata prtljažnika”, prenosi Net.hr.

Exit mobile version