ŠTETA 450 000 EURA

Dali su 450 tisuća eura za stan u Rijeci a onda doživjeli strašan šok! Dvojica direktora izvela ‘manevar’, od stana ni “s”! Nema više ni novca….

Idi na originalni članak
Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Iako su sklopili ugovor o kupoprodaji stana, osumnjičenici isti nisu predali u posjed dvoje Riječana pa ih oštetili za 450.000 eura, izvijestili su iz policije

Oglas

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana koje se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je prvoosumnjičeni, 67-godišnjak, tijekom svibnja 2022. godine, kao odgovorna osoba, odnosno direktor tvrtke s područja PGŽ-a, potpisao ugovor s dvoje hrvatskih državljana o predujmu za prodaju stana na području Rijeke i pri tome od spomenutih osoba uzeo 150.000 eura predujma, a koje nije položio na račun tvrtke.

Kako je u nastavku pregovaranja 67-godišnjak napustio poziciju direktora u spomenutoj tvrtki, oštećene osobe su u lipnju 2023. godine sklopile kupoprodajni ugovor s novim direktorom, 44-godišnjakom, po kojem su za stan uplatili dodatnih 300.000 eura.

Unatoč sklopljenom tom ugovoru i uplaćenim novčanim sredstvima te obećanjima da će do kraja mjeseca prosinca 2023. godine dobiti svoj novi stan, oštećene osobe do danas isti nisu dobili u posjed, niti su im vraćena novčana sredstva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu, a 67-godišnjak i za kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Exit mobile version