PROŠAO I KROZ CRVENO

Filmska potjera u Puli: Na motoru bježao policajcima, pokazivao im srednji prst i prijetio

Idi na originalni članak
Ilustracija (Riportal)

Policijski službenici uspjeli su ga sustići u Gundulićevoj ulici i privesti, a prilikom policijskog postupanja muškarac je jednom policijskom službeniku uputio ozbiljnu prijetnju

Oglas

Istarski policajci su u petak imali pune ruke posla s motociklistom kojeg su pokušali zaustaviti, a kada nije stao, krenuli su u potjeru u kojoj je ona napravio nekoliko prometnih prekršaja, pokazivao im srednji prst, a jednom je i ozbiljno zaprijetio.

Priopćenje PU istarske prenosimo u cijelosti: 

“Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnje.

U petak, 13. studenoga oko 12.40 sati, policijski službenici uočili su u Rizzijevoj ulici u Puli muškarca kako upravlja motociklom bez zaštitne kacige te su ga pokušali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, no on se na to oglušio te je nastavio vožnju. U jednom trenutku, muškarac je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i udario u policijsko vozilo, a potom je ponovno sjeo na motocikl i nastavio vožnju. Tijekom potjere, koja se odvijala ulicama i travnatim površinama, muškarac je počinio nekoliko prekršaja te je između ostalog pokazao srednji prst policijskim službenicima i prošao kroz crveno svjetlo. Policijski službenici uspjeli su ga sustići u Gundulićevoj ulici i privesti, a prilikom policijskog postupanja muškarac je jednom policijskom službeniku uputio ozbiljnu prijetnju.

Provedenim izvidima utvrđeno je kako je 41-godišnjak upravljao neregistriranim motociklom i to prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A2 kategorije, a testiranja na prisutnost alkohola, droga ili lijekova u organizmu je odbio. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 41-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu. Budući da je kod njega pronađena i tableta Suboxon, izdan mu je prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje prema policijskom službeniku, osumnjičeni je 14. studenoga u popodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske”, stoji u priopćenju PU istarske.

Vijesti.hr

Exit mobile version