'STIPINA PIZZA'

Hrvat u Njemačkoj otvorio pizzeriju, pa usput prodavao i kokain: “Pizza br. 40 bila je najpopularnija….”

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

U Njemačkoj je nedavno uhićen ugostitelj hrvatskog porijekla, 36-godišnji Stipe R., zbog neobične poslovne prakse – uz pizze koje je dostavljao, tajno je prodavao i drogu. Policija u Düsseldorfu otkrila je njegovu ilegalnu djelatnost nakon što su primijetili da se u njegovoj pizzeriji, pod nazivom “Stipina pizza iz friteze”, nudila posebna pizza označena kao “broj 40” koja je uz standardne sastojke sadržavala i kokain.

Oglas

Prema izvještaju policije, ta je pizza bila izuzetno popularna među mušterijama upućenima u dodatnu ponudu. Nakon što su pratili aktivnosti u restoranu, vlasti su razotkrile čitav lanac krijumčarenja droge koji je uključivao ne samo kokain, nego i kanabis.

Stipe je uhićen prilikom pokušaja bijega iz Njemačke u Hrvatsku. Tijekom njegovog uhićenja, u pokušaju da prikrije dokaze, bacio je kroz prozor torbu u kojoj se nalazilo 1,6 kilograma kokaina, 400 grama kanabisa i 268.000 eura u gotovini. U velikoj policijskoj akciji, koja se odvijala diljem savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija, sudjelovalo je preko 150 policajaca, a pritom je privedeno ukupno 15 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u ovom lancu dilanja droge.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pozornost njemačkih medija zbog bizarnog načina distribucije narkotika te opsežne policijske akcije koja je uslijedila.

Exit mobile version