KAKAV KIKS!

KAKAV ‘LUMEN’! Dečko (22) kod Crikvenice na romobilu pretjecao policijsko vozilo! I to nije sve….

Idi na originalni članak
Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Pozivamo sve korisnike električnih romobila na odgovorno ponašanje u prometu i podsjećamo da prema važećim propisima osoba koja njime upravlja mora na glavi nositi zaštitnu kacigu, izvijestila je policija.

Oglas

U Selcu kod Crikvenice jučer je oko 11 sati zaustavljen 22-godišnji hrvatski državljanin koji se na kolniku kretao osobnim prijevoznim sredstvom (električnim romobilom) bez zaštitne kacige, a pri tome je koristio slušalice.

Krećući se nepropisno u prometu, kolnikom, k tome je i pretjecao policijsko vozilo. Kada su ga policijski službenici zaustavili, utvrdili su da kod sebe nema ni osobnu iskaznicu.

Zbog počinjenih prekršaja 22-godišnjak je sankcioniran u skladu s važećim propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

Pozivamo sve korisnike električnih romobila na odgovorno ponašanje u prometu i podsjećamo da prema navedenom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama na električnom romobilu (osobnom prijevoznom sredstvu) osoba koja s njim upravlja mora na glavi nositi zaštitnu kacigu, a ne smije se ni koristiti mobitelom niti drugim predmetima kojima se smanjuje koncentracija u vožnji.

Romobilisti u prometu su obvezni kretati se površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa ili biciklističkom stazom, odnosno, biciklističkom trakom u smjeru kretanja ako postoji.
Iznimno se mogu kretati dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom, krećući se nogostupom ako je dostupan ili što bliže desnom rubu kolnika.

Exit mobile version