GROZNO

KOZALA Lažni trgovac prevario teško pokretnu umirovljenicu (84); Ostala bez novca i vrijednog nakita

Idi na originalni članak
Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Savjetujemo građane da ne postupaju po uputama nepoznatih osoba koje od njih traže predaju novca i drugih vrijednosti, izvijestila je policija.

Oglas

Policija traga za nepoznatom muškom osobom koja je prošli petak, 30. kolovoza, na području Rijeke prijevarom oštetila 84-godišnju hrvatsku državljanku.

Naime, spomenuti muškarac je došao na vrata stana oštećene osobe na Kozali, inače teško pokretne osobe, i predstavio se kao trgovac posuđa ponudivši joj besplatne primjerke.

Ne sumnjajući u prijevaru, 84-godišnjakinja je nepoznatog muškarca pustila u stan i povjerovala u priču navodne nagradne igre u kojoj može sudjelovati i dobiti besplatno veliki set posuđa, ako plati poštansku dostavu.

Počinitelj je tako staricu doveo u zabludu obećavši joj nagradu koja mu je za to predala nakit i novac vrijednosti najmanje 860 eura. Kada je po odlasku muške osobe vidjela da joj nedostaje i drugi nakit, shvatila je da je prevarena i događaj prijavila policiji.

I ovaj događaj govori u prilog kako građani koji u svoj dom puste nepoznate osobe vrlo često budu oštećeni. Takve osobe se lažno predstavljaju kao trgovci, zdravstveni djelatnici, službenici policije, banke, mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave i sl…kako bi iskoristili njihovo povjerenje te ih materijalno oštetili. Vrlo često na meti počinitelja su upravo građani starije životne dobi, čije povjerenje, a potom i nepažnju, iskorištavaju za počinjenje kaznenih djela.

Stoga još jednom upozoravamo i savjetujemo građane da ne postupaju po uputama nepoznatih osoba koje od njih traže predaju novca i drugih vrijednosti. Posebno upozoravamo građane starije životne dobi, ali i sve ostale da:

Exit mobile version