Muškarac sa Srdoča koji je skrivao mrtvu majku a potom zapalio stan kazneno prijavljen za tri nedjela

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin

Sve to učinio je kako bi prevario nadležni centar za socijalnu skrb čime je državni proračun oštetio za najmanje 24.000 kuna

Oglas

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje kaznenih djela povreda mira pokojnika, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i prijevara.

Za navedena kaznena djela osumnjičen je 42-godišnji hrvatski državljanin za kojeg je utvrđeno kako je nekoliko godina nakon smrti hrvatske državljanke, skrivao njeno tijelo te sve do rujna 2017. godine u njeno ime preuzimao novčanu pomoć.

Ovim je na prijevaran način doveo u zabludu nadležni centar za socijalnu skrb čime je državni proračun oštetio za najmanje 24.000 kuna.

Također se sumnjiči da je u namjeri prikrivanja kaznenog djela počinjenog na štetu državnog proračuna u rujnu 2017. godine u stanu na području Srdoča u Rijeci namjerno izazvao požar čime je u opasnost doveo ostale stanare zgrade i njihovu imovinu.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Exit mobile version