IZNUĐIVALI MLADIĆA

Na riječkom području uhićena trojica kamatara

Idi na originalni članak

Po završetku kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku

Oglas

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 20, 21 i 54 godine zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su radi nepodmirenog dugovanja iod sredine svibnja do početka rujna ove godine iznuđivali oštećenog 26-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Kazneno djelo su počinili na način da su radi isplate novca oštećenom u više navrata upućivane prijetnje putem telefona i poruka, a jednom prilikom je na području Viškova fizički napadnut te mu je također upućena i verbalna prijetnja.

Nakon što je oštećeni jednom od osumnjičenika platio iznos od 350 eura, dugovanje je znatno uvećano i prebačeno na drugog osumnjičenika koji je s trećim osumnjičenim nastavio s pokušajima da si pribave protupravnu imovinsku korist.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 20-godišnji hrvatski državljanin nadležnom državnom odvjetništvu je kazneno prijavljen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude, dok su druga dvojica prijavljena kazneno djelo iznude u pokušaju.

Sva trojica su predana pritvorskom nadzorniku.

Exit mobile version