OBDUKCIJA DALA ODGOVOR: Otkriven uzrok tragične nesreće u kojoj je u prevrtanju ralice smrtno stradao omiljeni Riječanin

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovakva rekonstrukcija događaja potvrdila bi ključne okolnosti nesreće i riješila kontradiktornost oko uzroka smrti vozača

Oglas

Vozač kamiona ralice Hrvatskih autocesta, koji je izgubio život u nesreći u božićnoj noći, preminuo je ipak prirodnom smrću. Pretpostavlja se da je nesretni vozač najvjerojatnije umro zbog zastoja srca, javlja Novi list.

Vjerojatno ga je tijekom vožnje izdalo srce, a ovakva rekonstrukcija događaja potvrdila bi ključne okolnosti nesreće. Činjenica da je vozač preminuo prirodnom smrću daje odgovor i na pitanja vezana uz neobičnu okolnost koja je odmah uočena na mjestu događaja.

Naime, kabina kamiona najmanje je smrskana na vozačkom dijelu, a mnogo više na suvozačevom dijelu. Pritom se kamion prije udara u zaštitnu ogradu izvrnuo na desni bok, na strani suvozača te je tako klizio dvadesetak metara prije sraza suvozačkog dijela kabine s metalnom ogradom.

Prema tim detaljima, bilo bi logičnije da je teže od dvojice stradao suvozač, a gotovo nelogično da u tim okolnostima smrtonosne ozljede zadobije vozač. No, zaključak da uzrok smrti nesretnog vozača nisu ozljede riješio je ovu kontradiktornost. Teško ozlijeđeni suvozač zadržan je na liječenju u sušačkoj bolnici, ali mu život nije ugrožen.

Posljedice nesreće su izuzetno teške, nenadoknadive za obitelj poginulog, ali ljudi upoznati s okolnostima nesreće navode da je, s druge strane, izbjegnuta i još veća tragedija jer se u kritičnim trenucima ni jedno vozilo nije našlo na nekontroliranom putu kamiona ralice, piše Novi list.

Vijesti.hr

 

Exit mobile version