PALO 27 PREPRODAVAČA DROGE: Policija u dva dana zaplijenila 19 kilograma marihuane

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su prezentirani rezultati opsežnog kriminalističkog istraživanja koje su proveli policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima službi kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke i PNUSKOK-a te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Oglas

U policijskim akcijama “Bara 1” i “Bara 2” razbijene su tri skupine preprodavača droge. U dva dana zaplijenjeno je 19 kilograma marihuane, pola kilograma amfetamina i manje količine drugih droga, te je uhićeno 27 osoba, od kojih je 16 predano pritvorskom nadzorniku, rečeno je na susretu s novinarima.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad 26 hrvatskih državljana i jednim stranim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Utvrđeno je kako se više osoba udružilo u grupu koja je dogovarala, organizirala i prodavala opojne droge od mjeseca travnja 2015. godine do danas i to na području Zagrebačke i Primorsko-goranske županije. Procjenjuje se da je ova kriminalna skupina opskrbljivala više od sto krajnjih konzumenata, odnosno korisnika.

Tijekom kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je oko 19 kilograma marihuane, oko pola kilograma amfetamina i manje količine drugih vrsta droga. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na oko 1.900.000 kuna. Uhićeno je 26 osoba, od kojih je njih 16 predano pritvorskom nadzorniku.

Uz kaznena djela iz domene zlouporaba droga prikupljeni su i dokazi za druga kaznena djela s obilježjima nasilja  te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su  načelnik Sektora kriminalističke Željko Kruneš i Hari Brnad, voditelj Službe kriminaliteta droga.

Exit mobile version