U NAŠICAMA

Policajac i dva muškarca seksualno iskorištavali susjedovu kćer s teškoćama u razvoju

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell

Dvojica muškarca i jedan policajac iz mjesta u okolici Našica ovih su dana na Općinskom sudu u Osijeku osuđeni na zatvorske kazne zbog silovanja kćeri svog susjeda. Sve se događalo u periodu od 2012. do 2014. godine, kada bi muškarci djevojku odvlačili na pašnjake, kukuruzišta ili u svoje kuće i tamo ju nagovarali na spolne odnose, piše Index.

Oglas

Sva su trojica znala da im se žrtva zbog svog stanja, odnosno mentalne retardacije i duševnog poremećaja, ne može oduprijeti. Vještaci su ustanovili da žrtva ima oštećenja mozga, da je u vrijeme ovih događaja bila na razini djeteta od 9 do 11 godina te da nije bila u stanju prihvatiti niti odbiti spolni odnos.

Žrtva sve priznala ocu

U presudi se navodi kako su ju dvojica muškaraca, svaki u odvojenim prilikama, odvodila na pašnjak ili u kukuruzište u blizini njihovih kuća i tamo nagovarala na vaginalni i oralni seks, sve dok ne bi pristala. Pri tome su obojica poznavala njezina oca, a jedan je čak s njim bio u kumskom odnosu. Treći muškarac, policajac, u više ju je navrata zvao u svoju obiteljsku kuću, a odvodio bi je i na obalu jedne rijeke gdje ju je također nagovarao na spolni odnos.

Sve se saznalo kada je jednog dana otac djevojku poslao u trgovinu i shvatio da je jako dugo nema. Primijetio je da se vraća iz pogrešnog smjera, a kod ograde je vidio i jednog od osuđenih. Nakon toga mu je sve priznala, a on je odmah otišao u Centar za socijalnu skrb, iz kojeg je pozvana i policija.

Dvojica odlikovana spomenicom Domovinskog rata

Žrtva je na ispitivanju precizno opisivala što su joj muškarci radili i kako su je nagovarali na odnose. Svi su muškarci u svojoj obrani tvrdili da nisu znali da žrtva ima intelektualne poteškoće te da su mislili da ima samo epilepsiju. No, sud je ocijenio da je njihova obrana sasvim neuvjerljiva, banalna i isprazna te je povjerovao u iskaz žrtve.

Svi su na kraju osuđeni na po dvije godine zatvora. Kao olakotnu okolnost za dvojicu od njih, sud je uzeo to što su sudionici Domovinskog rata te su odlikovani spomenicom. Posebno otežavajućim sud je ocijenio to da su dvojica muškaraca žrtvu znala odmalena i bila u svakodnevnim odnosima s njezinim ocem, dok je za policajaca otegotna činjenica upravo njegova dužnost da štiti ljude. Također, među otegotnim okolnostima sudac je istaknuo to da dvojica muškarca imaju po četvero djece, dok treći ima dvoje, piše Index.

Exit mobile version