EVO KOLIKO PREKRŠAJA SU ZABILJEŽILI

Policija pojačano nadzirala brzinu; Pronašli su i osobu za kojom je raspisana potraga

Idi na originalni članak

Akcija je provedena u cilju smanjenja prometnih nesreća do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja, izvijestila je policija.

Oglas

Od 5. do 11. kolovoza na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je akcija nadzora brzine kretanja vozila, tijekom koje je evidentirano 827 prekršaja prekoračenja brzine.
Od tog broja 725 prekršaja je zabilježeno tehničkim sredstvima, a 102 prekršaja su evidentirali policijski službenici.

Za vrijeme pojačanog nadzora, policijski službenici su evidentirali i sedam prekršaja neovlaštenog posjedovanja droga kod sudionika u prometu, jedan prekršaj vožnje pod zabranom upravljanja te pronašli jednu osobu za kojom je bila raspisana potraga.

Imajući u vidu da je brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ovom akcijom su se uz represivne, provodile i preventivne mjere kako bi se vozače potaklo na odgovorno ponašanje, kao i osvijestilo o nepotrebnom i opasnom prekoračenju propisanih brzina kretanja, osobito onih neprilagođenih uvjetima na cestama.

Inače, akcija je provedena u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, istovremeno na području svih policijskih uprava i zemalja Europske unije u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja.

Exit mobile version