LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆ

Poznati odvjetnik slučaju Platak: ‘Neobično i pogrešno je da nije bilo komunikacije policije i DORH-a’

Idi na originalni članak
Foto: Riportal/Jurica Galoic/PIXSELL. Montaža: RTL Danas.hr

S obzirom na to da se u javnosti pojavila dvojba je li udarac nogom u glavu muškarca koji je na podu nešto što se može okvalificirati kao nanošenje teške tjelesne ozljede, dok policija iznosi da se radi o lakšim ozljedama, pitali smo za tumačenje gdje je granica između nanošenja teških i lakših tjelesnih ozljeda

Oglas

Peti je dan od kako je u javnost izašla vijest o trojici mladića koji su BMW-om stigli na Platak te se sukobili HGSS-ovcima i jednom djevojkom.

Nakon što smo u četvrtak ekskluzivno objavili snimku tučnjave na Platku, razgovarali smo s odvjetnikom Ljubom Pavasović Visković koji na samom početku izdvaja što je bila prvobitna greška cijelog slučaja.

“Sasvim sigurno je pogrešno to što nije bilo nikakve komunikacije između policije i Državnog odvjetništva. To je neobično, ali s druge strane još nije ni potpuno jasno kakve su ozljede zadobivene u spornom incidentu, radi li se o teškim ili lakšim tjelesnim ozljedama, ali mislim da je primarna greška nedostatak komunikacije između policije i DORH-a, koji će odlučiti radi li se tu o elementima kaznenog djela ili ne”, govori za Danas.hr Pavasović Visković.

Treba napomenuti da je u petak DORH objavio priopćenje u kojem kažu da “zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, Državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.“

S obzirom na to da se u javnosti pojavila dvojba je li udarac nogom u glavu muškarca koji je na podu nešto što se može okvalificirati kao nanošenje teške tjelesne ozljede, dok policija iznosi da se radi o lakšim ozljedama, pitali smo za tumačenje gdje je granica između nanošenja teških i lakših tjelesnih ozljeda.

“U pravilu potres mozga, koji se dijagnosticira kod hitnog prijema, pokaže da se ne radi o teškoj tjelesnoj ozljedi. Potres mozga može biti teška tjelesna ozljeda jedino ako je sudsko medicinski verificiran, a to je isključivo u jako teškim slučajevima potresa mozga. U pravilu se pokaže da to nije teška tjelesna ozljeda”, objašnjava.

Policija je u četvrtak navela i kako je verbalni napad prvo počeo HGSS-ovac te smo pitali koliko je važno u kaznenom postupku tko je prvi započeo napad, bio onaj verbalni ili fizički. Policija tvrdi da to nije obilježje prekršaja, a Pavasović Visković smatra: “Kod dokazivanja tijekom postupka, bio to prekršajni ili kazneni, sasvim sigurno to tko je započeo nekakav napad ima određen značaj, ali što se tiče samog nanošenja eventualno teških tjelesnih ozljeda, to je ipak manje važno”, zaključio je odvjetnik.

Exit mobile version