Rus otkazao ljetovanje na Lastovu pa ga progonili: “Naplatit ćemo ti 2000 eura i slomit ćemo ti noge”

Idi na originalni članak
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Dvojica muškaraca kažnjena su uvjetnom osudom od pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana.

Oglas

Anton Vysoven iz Moskve prije dvije godine poželio je ljetni godišnji odmor provesti u svjetioniku. To mu se činilo savršeno kad je na Airbnb-u pronašao Strugu na Lastovu te je tamo rezervirao boravak, piše Telegram. No, nakon nekog vremena on se predomislio, nije odustao od Lastova, ali je od svjetionika.

Otkazao je svoju rezervaciju u svjetioniku, ali tada su počeli problemi. Lokalni muškarci koji su uključeni u iznajmljivanje svjetionika, Antonu su počeli ozbiljno prijetiti. Prvo ga je 19. srpnja nazvao 41-godišnji Branimir Jukić.

Prema uskoro pravomoćnoj presudi Općinskog suda u Dubrovniku, Jukić mu je poručio da će ubiti njega i njegovu djevojku. “Ovo ti je zadnja noć u Hrvatskoj”, rekao je Jukić Vysovenu i kazao mu da se mora paziti njega i njegovih prijatelja. Anton mu je prekinuo, ali mu je Jukić nastavio prijetiti SMS porukama.

“Samo ispravi svoju prevaru. Nazovi Airbnb odmah i reci im da je sve u redu, ili ćeš nam sutra dati novac. To će te puno koštati. Mi ćemo ti uništiti odmor, ako ne nazoveš Airbnb kroz deset minuta i ne riješiš svoju prijevaru. Nećeš se dobro provesti”, napisao mu je Jukić, piše Telegram.

Zatim se u cijelu priču uključio Luka Dagelić (35) koji je zaposlen u jednoj privatnoj turističkoj agenciji. On je Antonu također poslao prijeteću poruku: “Anton imaš deset minuta za nazvati Airbnb i reći im da ne želiš otkazati i da ostaješ u apartmanu, u suprotnom ćemo mi ujutro doći s privatnim gliserom, naplatiti ti 2000 eura i slomit ćemo ti noge”.

Sve je to Vysovena prestrašilo pa je Jukića i Dagelića prijavio policiji. Nakon provedenog istraživanja, protiv obojice je Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku u listopadu 2017. podiglo optužnicu. Prošle je godine dubrovački sud protiv njih izdao kazneni nalog. Kažnjeni su s uvjetnom osudom: pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana.

Telegram piše kako je tijekom postupka Dagelić priznao da je ruskom turistu svašta pisao, a niti jedan od okrivljenika nije uložio prigovor na kazneni nalog.

Vijesti.hr

Exit mobile version