ŠOKANTNE FACEBOOK PRIJETNJE Šefu riječke policije: ‘Počinje ti pakao… i ti guraš malo dijete po Drenovi’

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

Kruneš i njegova obitelj potražili su pomoć policije osjetivši se ogroženima, a posebno su se zabrinuli za dijete

Oglas

30-godišnji David Šteko iz Rijeke na početku suđenja za prijetnje načelniku riječke policije Željku Krunešu rekao je da se ne smatra krivim. Za kazneno djelo prijetnje službenoj ili odgovornoj osobi u vezi s njezinim radom ili položajem predviđena je zatvorska kazna od 6 mjeseci do pet godina, piše Novi list.

Tereti ga se da je u lipnju prošle godine na svom Facebook profilu napisao niz prijetnji upućenih načelniku Sektora kriminalističke policije Željku Krunešu, a to je učinio potaknut tekstom koji je govorio o prometnoj nesreći u kojoj su poginule sestre Filipović. U svojim je objavama optužio Kruneša da stoji iza smrti sestara Filipović.

U optužnici piše da su neke njegove riječi za cilj imale puko vrijeđanje i blaćenje, a neke su bile tako užasne da nisu za javnu objavu. Sve je Šteko napisao s ciljem zaplašivanja Kruneša i njegove obitelji.

“Pakao ti počinje tek kada odeš u penziju… Jer i ti guraš malo dijete po Drenovi. Bog sve vidi… Laku noć, jer sigurno mirno spavaš”, samo je jedna u nizu napisanih pretnji na Facebooku.

Kruneš i njegova obitelj potražili su pomoć policije osjetivši se ogroženima, a posebno su brinuli za dijete. U optužnici sada stoji da je Šteko ‘ozbiljno prijetio da će njega i njemu blisku osobu usmrtiti, a kazneno djelo je počinjeno prema službenoj osobi, u vezi s njenim radom’.

Njegov odvjetnik Slobodan Večerina najavio je da će dokazati da Šteko nije počinio to kazneno djelo te dodaje da sve što je navedeno u optužnici ne predstavlja prijetnju, da Štekina namjera nije bila prijetiti te da se riječi iz objave na Facebooku ne mogu smatrati prijetnjama smrću, piše Novi list.
Vijesti.hr

Exit mobile version