ISTRA

Trojica Ukrajinaca krivci za ogroman požar u Medulinu; Izgorjelo više od 20 brodica

Idi na originalni članak
Foto: RTL

Oni su 14.svibnja došli u Hrvatsku iz Poljske te su parkirali automobil na području Medulina, odakle su se uputili u smjeru nautičkog djela luke.

Oglas

Istarska policija je izvijestila da su dovršili kriminalističko istraživanje u slučaju požara plovila u luci u Medulinu te su utvrdili sumnju da su trojica ukrajinskih državljana, 28-godišnjak i dvojica 25-godišnjaka, počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

“Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su trojica ukrajinskih državljanina, po prethodnom dogovoru, 14.svibnja došli u Hrvatsku iz Poljske te su parkirali automobil na području Medulin, odakle su se uputili u smjeru nautičkog djela luke Medulin. Oko 3.40 sati, dok je drugo dvoje počinitelja čuvalo stražu, jedan od 25-godišnjaka se provukao kroz ograđeni dio mola te se uputio u smjeru veza na kojemu je bilo privezano plovilo, pulske oznake u vlasništvu 65-godišnjaka. Osumnjičeni je na plovilo bacio bocu sa zapaljivom tekućinom i uzrokovao požar koji se proširio na obližnja 34 vezana plovila u luci, od kojih su 22 plovila u potpunosti izgorjela, dok su druga djelomično oštećena vatrom. Time je vlasnicima nanesena materijalna šteta u iznosu od oko dva milijuna eura”, stoji u priopćenju.

Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljima koji se trenutno ne nalaze na području Republike Hrvatske te su protiv njih podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, piše Net.hr.

Exit mobile version