KOBNA VOŽNJA JEZEROM: ‘Vikao je: spašavaj me, ne znam plivati’

Idi na originalni članak
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nestali mladić iz Laškovice bio je odličan učenik drugog razreda srednje škole. Prije sedam godina izgubio je majku

Oglas

Od sinoć – potraga kod Visovca. Bila su četvorica u čamcu na vesla, prevrnuli se, ali samo su trojica na kraju doplivala do otočića. Temperatura vode i zraka je bila oko nule. U njihovom spašavanju pomogao je franjevac iz visovačkog samostana. Za četvrtim 16-ogodišnjim mladićem – traga se i danas cijeli dan, i to policija, gorska služba te vatrogasci.

Na žalost za sada nema nikakvih novih informacija, potraga još nije dala rezultat. No policija je utvrdila okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja. Trojica mladića koji su zbog pothlađenosti završili u šibenskoj bolnici pušteni su kući te je policija s njima obavila razgovor.

Utvrdili su da je u jednom trenutku jedan od mladića ustao, čime je poremećena ravnoteža te se čamac prevrnuo. Nesretni 16-godišnjak nije bio dobar plivač i ostao je uz čamac dok su ostali krenuli po pomoć na otočić Visovac prema samostanu. Čuo ih je prvo gvardijan samostana koji je odmah uskočio u čamac i krenuo prema mladiću, no njega nažalost nije našao.

Opsežna potraga traje uz obje obale visovačkog jezera za nestalim 16-godišnjakom. Povike upomoć jučer je čuo gvardijan samostana preoznavši mladića koji mu je bio ministrant.

“Vidio sam da dečko maše rukama i viče: ‘Spašavaj me, ne znam plivati!’ Ja sam brzo uzeo čamac i otišao, a on je potonuo”; ispričao nam je fra Božo Duvnjak, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu.

Četvorica mladića su se s malim plastičnim čamcem izvrnuli u blizini otočića Visovac. Trojica su isplivala kod samostana i završili pothlađeni u bolnicu u stanju šoka.

“Ja tog dečka znam, bio sam mu sedam godina vjeroučitelj. Bio je moj ministrant. Bio je malo jače građe i da je nekog uhvatio bila bi samo još veća tragedija jer bi povukao nekog za sobom”, kazao nam je fra Božo Duvnjak.

Na terenu je 50 ljudi, a potragu koordinira šibenska policija. Svi mladići su iz okolnih mjesta, a nestali mladić iz Laškovice bio je odličan učenik drugog razreda srednje škole. Prije sedam godina izgubio je majku.

“Svi smo u šoku, bili smo na misi, plakali… Zaista tragedija, ništa se ne može promijeniti, samo da ga nađu da skrate muku”, kazali su nam mještani.

Tužan podsjetnik na tragediju je mali plastični čamac na otočiću Visovcu kojem su se mladići uputili u kobnu vožnju jezerom.

Potragu otežava slaba vidljivost. Zbog mraka ekipe će se morati povući te tužnu potragu nastaviti sutra.
Dragana Eterović

Exit mobile version