Mučni detalji tragedije u kojoj je smrtno stradalo dvogodišnje dijete, majka istrčala iz kuće i vikala: ‘Moj Teo je unutra, pomozite!’

Idi na originalni članak
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Obdukcija je pokazala da je dvogodišnji Teo, koji je u utorak poginuo u strašnom požaru kuće u predgrađu Osijeka, preminuo uslijed trovanja ugljičnim monoksidom

Oglas

Visoki plamen sukljao je iz malene i stare kućice u mrakom obavijenom naselju Zapadno predgrađe u Osijeku. Primijetili su ga prvo susjedi koji su pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć, a potom potrčali do kuće potražiti stanare, pišu 24 sata.

Upravo u tom trenutku iz kuće je izletjela mlada žena noseći u naručju jedno svoje dijete. Predala ga je susjedi i pošla ponovo prema kući no, vatra je nemilice gutala sve prostorije. Očajno je kriknula i zavapila ‘Pomozite mi, Teo mi je ostao unutra!’.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Njezin krik sledio je krv u žilama svima koji su se na cičoj zimi naši ispred kuće u plamenu.

Za samohranu majku Ivonu Balas (22) bila je to noć užasa koju nikada neće zaboraviti. U strahovitom požaru izgubila je svoje najmanje dijete, dvogodišnjeg Tea, pišu 24 sata.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Iz Policijske uprave osječko-baranjske javljaju kako je jučer u poslijepodnevnim satima završen očevid na mjestu požara u obiteljskoj kući u Zapadnom predgrađu u Osijeku, u kojoj je smrtno stradao dvogodišnji dječak. Očevidom je utvrđeno da se kao uzrok požara isključuje tehnički kvar, a obavljenom obdukcijom nad mrtvim tijelom djeteta utvrđeno je da je uzrok smrti trovanje ugljičnim monoksidom, javlja Post.hr.

Daleko od očiju ustanova socijalne skrbi dosad je živjela obitelj 22-godišnje Ivone B., majka šestogodišnjeg Leona, petogodišnje Lucije, trogodišnjeg Tomislava i godinu dana mlađeg Tea koji je izgorio u utorak navečer u njihovoj kući u Zapadnom predgrađu u Osijeku, piše Glas Slavonije.

Ova obitelj, naime, unatoč činjenici da živi u lošim stambenim uvjetima, nije bila u sustavu socijalne skrbi. U Centar za socijalnu skrb sami se nisu prijavili, a na socijalnu pomoć ne bi imali pravo jer majka prima rodiljnu naknadu. Za njih nije znala ni humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” koja se skrbi o slučajevima kojima zbog zakonskih propisa ne pomaže Centar za socijalnu skrb. Kako djeca nisu pohađala vrtić ni školu, nije mogla reagirati ni obrazovna ustanova.

„Članovi obitelji B. nisu naši korisnici, a nikada nismo zaprimili pritužbu, bilo od susjeda imenom i prezimenom ili anonimno pa da bismo smatrali kako nešto u toj obitelji ne funkcionira. Ivona B. kao majka četvero djece primala je rodiljnu naknadu koja se tretira kao prihod i sukladno tome nisu bili korisnici zajamčene minimalne naknade”, pojasnila je za Glas Slavonije Ivka Kaurinović, ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb, dodajući da su u široj obitelji korisnici Centra bili roditelji Ivone B., i to do 2014. godine. Nakon toga za obitelj su prvi put čuli sada, kad se dogodila tragedija, no ranije za to, kaže Kaurinović, nije bilo potrebe.

Podsjetimo, 22-godišnja samohrana majka četvero djece s trogodišnjim je djetetom uspjela izaći iz kuće, dok je dvogodišnjak, nažalost, ostao u kući. Na intervenciju su izašla četvora vatrogasna kola i 10 vatrogaca koji su požar lokalizirali za 13 minuta, ali dječaku nije bilo spasa.

Policija nastavlja rad na utvrđivanju okolnosti izbijanja požara.

Exit mobile version