Tragičan kraj potrage za njemačkim skiperom: pronađeno beživotno tijelo

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Nakon što je jedan njemački državljanin spašen, jutros je pronađeno beživotno tijelo skipera koji je kod Visa pao s jedrilice

Oglas

Tragično je završena opsežna potraga kod Visa. U moru u viškom akvatoriju pronađeno je tijelo njemačkog skipera koji je pao s jedrilice u četvrtak navečer.

Dramatična akcija spašavanja jedrilice kod Visa završena je tegljenjem od strane ribarice “Sjajni” (OVDJE). Jedan njemački državljanin je spašen, a drugi je nestao u nemirom moru. Potraga za Henningom Joachimom Meierom trajala dva dana, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je jutros.

“Skupa s brodom Pojišan i policijom tijelo je prebačeno u Komižu. U akciji traganja i spašavanja sudjelovalo je pet brodova s tim da su brodovi policije i lučke sudjelovali od početka akcije do jutros”, kazao nam je Petar Vuletić iz Lučke kapetanije Split.

Dva njemačka državljanina krenuli su u četvrtak ujutro iz Šibenika prema Italiji unatoč lošim vremenskim uvjetima. Kod Visa skiper pada u more, a prijatelj ga ne uspijeva spasiti. Šalje poziv upomoć, a osim policije i lučke kapetnije u akciju se uključuje i ribarski brod Sjajni.

“Čovjek je bio skroz izgubljen. Moja posada mu je pokušala baciti konop za tegljenje, ali on ga nije uspjevao uhvatiti. Sami vidite da je more bilo nemirno i da je jedrilica dosta skakala po moru tako da smo ga morali privezati iz daljega”, prisjetio se Marin Ivić, zapovjednik ribarice Sjajni.

Spašeni njemački državljanin smješten je na Visu, gdje je otegljena i jedrilica.

“Njemački državljanin je ostao u Visu u hotelu i dalje će se vršiti istražne radnje vezane za okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja”, kazao je Petar Vuletić iz Lučke kapetanije Split.

Nepoštivanje mora i vremenskih uvjeta nažalost dovode do ovakvih tragedija…
Dragana Eterović

Exit mobile version