"ZA UKRAJINU SPREMI"

Kolumna |Vedrana Rudan u novoj kolumni oplela po Plenkoviću: “Milanović je trenutno jedina svijetla točka hrvatske politike…”

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Poznata riječka spisateljica Vedrana Rudan u posljednje je vrijeme itekako aktivna u pisanju svojih kolumni, a njeni britki tekstovi ne prestaju intrigirati javnost. Ovoga puta, Vedrana se dotaknula našeg ‘zlokobnog vođe’, odnosno ‘faraona’ Plenkovića koji je zaslužan i za sam naslov novog teksta – Za Ukrajinu spremni!

Oglas

Kolumnu pročitajte na službenom blogu, a mi ju prenosimo i u nastavku članka:

“Svaki nastup faraona Plenkovića kod normalnih građana Hrvatske izaziva duboko gađenje. Taj dugogodišnji lažljivac koji u šaci drži partiju koja desetljećima uništava Hrvatsku uporno nas uvjerava da je to za naše dobro. Ovih je dana Zelenski veći od Zelenskoga. Ne bi me čudilo da je krenuo na satove sviranja klavira kurcem.

Po njemu, postoje zli Rusi koji su napali Ukrajinu i dobri Ukrajinci koje treba obraniti. Slažem se, preciznije, jebe mi se i za Rusiju i za Ukrajinu. U svakom ratu je jedna strana Zlo, druga Dobro, ovisi o oku promatrača.

Plenkoviću je kao briselskom slugi sve jasno. Rusija je zlo, Hrvatska treba pomoći Ukrajini. Koliko smo samo iz usta našeg faraona čuli kako Ukrajinci pate, iz zemlje ih je izbjeglo pet milijuna, izbjeglicama koje su došle u Hrvatsku treba dati krov nad glavom, školovati im djecu, hraniti ih, oblačiti…

Plenković je posljednjih nekoliko desetljeća ostrašćeni katolik, kako se mijenjaju vremena tako se nekim ljudima mijenjaju i bogovi kojima se mole, zato je razumljivo da ljubi i bližnjega svoga.

Ključno je pitanje kad govorimo o Velikom vođi ne zašto ljubi Ukrajince, ne zašto na mala vrata želi našu djecu poslati u ukrajinsku klaonicu, ma koliko taj lažljivac s dugogodišnjim iskustvom drugačije zborio, pravo je i jedino logično pitanje zašto Plenković ne voli Hrvate? Zašto se ne bavi Hrvatskom?

Velikom vođi se za Hrvatsku jebe i to je tisuću puta pokazao i dokazao. Hrvatska koja je zemlja sa manje stanovnika od Milana iz dana u dan postaje sve manja, sve siromašnija, sve jadnija, sve očajnija. Za to su krivi on i njegovi pajdaši.

Ovih se dana po svim portalima mota prijelomna vijest kako će hrvatski umirovljenici koji skapavaju od crne gladi od zločinačke ekipe dobiti još jedan “dodatak”. Danas sam čula od faraona koji novinare ponižava više nego perverzni makro bolesnu kurvu kako novinaru ne odgovara na pitanje nego mu govori da je “mlad” i ne zna što je “aršin”, a “aršin” je standard. “Odgovor” pa nadmoćni, podrugljivi cerek. Do kad ćemo to slušati i gledati?

Koliko smeće moraš biti da bi se tako ponašao prema čovjeku koji za sitnu lovu mora snimati tvoje bljezgarije? Koliko drskosti pokazuje besramnik koji svaki dan iz naših probušenih džepova besramno izvlači zadnji euro da bi ga strpao na svoj račun i račun oporbe koju je kupio ogromnim, nezasluženim plaćama? Treba li uopće spominjati imena njegovih ministara razbojnika sa Grlić-Radmanom na čelu? To nešto kad ti uputi slavotupidan pogled… Ne možeš se oteti dojmu da gledaš Uvredu Zdravog Razuma koja otvara labrnju.

Kad smo već kod “mladosti”. Veliki vođa je “mlad” pa ne zna da je jednom svijetom hodao Haile Selassie, etiopski car. Imao je običaj sjesti u džip a onda gladnom narodu nakon raskošne gozbe na kojoj su bili on i njegovi podanici dobacivati, preračunato u današnju lovu, jedan euro. Trudnice, starci, kljasti, bolesni, gazili su jedni preko drugih da bi se dočepali jednog eura.

Hrvatska danas je zahvaljujući Plenkoviću i njegovoj zločinačkoj ekipi Etiopija iz vremena onoga Hailea  Selassija. Nije li onda logično da faraonu koji ovih dana napinje vratne žile da bi nam laž prodao kao istinu većina ne vjeruje? 

Podnosimo uvrede. Svi mi koji ne pušimo priču opakog cara smo “debili”, “mladi”, “prorusi” i naravno i prije svega glupani.

Naš Haile Selassie nam ovim najnovijim ispadima bijesa poručuje da je naša sveta dužnost da ronimo suze nad Ukrajinom i da se veselimo “dodatku” koji će nam ovih dana sletjeti na račun. Ja ću dobiti stotinjak eura, preračunato u etiopsku valutu iz vremena onoga Selassija, jedan euro. Svršavam li zbog toga? Ne! Svršavaju li stotine tisuća bijednih građana Hrvatske nad milostinjom koju joj s vremena na vrijeme dobacuje cinični, prosti, zlobni, pokvareni vođa? Ne!

Napisat ću ono što sam mislila da neću nikad. Trenutno je Milanović jedina svijetla točka na hrvatskom političkom ekranu. Ne laže. Ne krade. Zahvaljujući dosad neviđenim prostačkim nastupima našega cara Milanović će u prvom krugu dobiti 100% glasova onih kojima je dosta laži, bijede, manipulacije i šibanja zlobnim pogledom najgoreg političara u povijesti Hrvatske.

“Debilna rusofilko”, poručuje mi car i smiješi mi se pun pameti. Jebi se, Haile!”

Exit mobile version