"VELIK I SJAJAN DAN!"

Kolumna |KOMENTAR Šprajc opet “ubada”: “Tko ima veću i bolju injekciju? S nestrpljenjem čekamo nastavak utrke u tome”

Idi na originalni članak
Foto: RTL Direkt

Još jedan sjajan i veliki dan, komentirao je na početku RTL Direkta u ponedjeljak Zoran Šprajc

Oglas

Još jedan sjajan i veliki dan, veći i sjajniji nego onaj sjajan i veliki dan prije par dana kad su njemački BioNTech i američki Pfizer objavili da je njihovo cjepivo protiv korone učinkovito čak 90 posto.

Više u VIDEOPRILOGU:

Danas je druga američka farmaceutska tvrtka Moderna, objavila da je njihovo cjepivo učinkovito još čakije od čak 90 posto: skoro 95 posto! Doduše ni jedni ni drugi još nisu završili svoja istraživanja, a njihove rezultate tek trebaju provjeriti i odobriti nadležni regulatori, ali eto, opet se slavi, burze opet rastu, a onaj tko će idući objaviti učinkovitost svog cjepiva, mora se pobrinuti da bude bar 98 posto učinkovito ako želi da ga spomenemo u Direktu.

Podsjetimo, čim je Pfizer objavio učinkovitost od 90 posto do kraja dana su i Rusi objavili da je njihovo cjepivo Sputnik V također učinkovito 90 posto, a s obzirom da pripremaju još dva cjepiva, nema sumnje da će jedno od njih sigurno biti učinkovito kao i Moderninih 95 posto.

U slučaju da netko na Zapadu sad objavi da ima cjepivo učinkovito 99 posto nema sumnje da će za treće cjepivo Rusi također objaviti učinkovitost od 99 posto, tako da s nestrpljenjem čekamo nastavak utrke o tome tko ima veću i bolju injekciju.

Vijesti.hr
Exit mobile version