KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Kolumna |VIDEO Šprajc: “Milanović ispunjava obećanje da će biti predsjednik kojemu se ne da biti predsjednik”

Idi na originalni članak

Već nakon šest mjeseci je ispunio svoje prvo i zadnje i jedino predizborno obećanje – da će biti drugačiji Predsjednik

Oglas

A sada naš kviz Kunaš. Neki imaju kviz Milijunaš, a mi imamo Kunaš u kojemu s točnim odgovorom možete osvojiti i do jedne kune. Dakle pitanje glasi, koji visoki hrvatski državni dužnosnik u svojoj političkoj poruci javnosti istodobno može spomenuti: zakon aerodinamike, mistično otajstvo, klajnburgersku rutinu (Kleinbürger je njemački izraz za malograđane), priglupe radnje, a na kraju te poruke ili poslanice poslati pusu svim hejterima, a najveću pusu lažnim analitičarima “osobno ugrađenima u sitne poslovne aranžmane s vlašću”, kako kaže naša zagonetna politička ličnost? Pri tome će još parafrazirati sovjetskog revolucionara Nikolaja Buharina i u samom finišu svoje poruke reći kako je na njegovoj pobjedničkoj zastavi i kap njihova znoja.

Dakle tko od naših političara ima politički um koji može sastaviti takvu poruku ? Ajde razmislite, u pitanju je jedna kuna.

Naravno, svi ste pogodili, takvu raskošnu političku poruku u kojoj se akademski rječnik miješa s riječima ulice, može sastaviti jedino predsjednik Republike Zoran Milanović. Sve spomenute navode predsjednik je naveo u reakciji na kritike njegove odluke da neće doći na konstitutivnu sjednicu Hrvatskog Sabora. Svoje puse hejterima i lažnim analitičarima i ostale opaske predsjednik je objavio na svom Facebooku.

Kritičari i hejteri misle da Zoran Milanović svojim nedolaskom na konstitutivnu sjednicu omalovažava Hrvatski sabor, a on sam smatra da time radi upravo suprotno – da svojim nedolaskom dobronamjerno i afirmativno naglašava neovisnost Sabora od predsjednika Republike, kako ističe u svojoj fejsbučkoj poslanici o aerodinamici, klajnburgerima, hamburgerima i Bakunjinu. Kako god bilo, nitko Zoranu Milanoviću nikad neće moći prigovoriti da ne ispunjava svoja predizborna obećanja. Jer evo već nakon šest mjeseci je ispunio svoje prvo i zadnje i jedino predizborno obećanje – da će biti drugačiji Predsjednik. Da će biti prvi hrvatski predsjednik kojemu se zapravo ne da biti predsjednik, kako je jednom davno rekao, a mi nikad zaboravili. I zasad je to najbolja politička strategija ikad viđena na ovim prostorima. Da budeš ono što ne želiš biti, a kad budeš, da radiš tako kao da ti se ne radi. I da ne ideš ondje gdje svi idu i gdje ti se ne da ići baš zato jer ondje svi idu. Tko ne bi tako da mu se može, a Predsjedniku se može i tko mu može zamjeriti što mu se može.

Zoran Šprajc

Exit mobile version