NIJE VRIJEME ZA BACANJE

Stari kruh ‘osvježite’ u 2 koraka: Trik od 15 minuta zavarao bi i iskusne pekare!

Idi na originalni članak
Foto: Pexels

Za ovaj recept potrebni su vam: jedan stari kruh, pećnica i malo vode

Oglas

VIDEO DANA

Nemali broj ljudi posljednjih dana kupuje nekoliko kilograma kruha kako ne bi morali svaki dan ići u nabavu i nepotrebno se izlagati pandemiji. No, svi znamo da kruh “od jučer” ne prija jednako kao onaj svježe pečen. Ipak, ako vam je ostalo viška staroga kruha, ne bacajte ga! Uz pomoć ovoga recepta on može biti kao nov.

Za ovaj recept potrebni su vam: jedan stari kruh, pećnica i malo vode.

Prvi korak – namakanje

Drugi korak – pečenje

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva Celzija i stavite navlaženi kruh na lim za pečenje. Niska temperatura će zagrijati vodu, uzrokujući da se kruh iznutra ispeče i omekša. Nakon pet minuta, kruh lagano stisnite. Možda ćete trebati peći kruh do 15 minuta, ovisno o njegovoj veličini i količini vode koju je upio.

Treći korak – uživanje

Sav posao ste napravili i vaš kruh je hrskav izvana i mekan iznutra. Sada kada ga znate osvježiti, više nikad nećete morati baciti stari i tvrdi kruh. S njim možete napraviti sendviče za ručak ili ga poslužiti uz omiljeni namaz.

Net.hr

Exit mobile version