Što učiniti ako ste ostali bez wc papira: Pet sigurnih alternativa i pogreške koje vam mogu poplaviti zahod

Idi na originalni članak
Ilustracija: Unsplash

U školjku ne smijete bacati sve što iole nalikuje na toaletni papir. Ne riskirajte poplavu!

Oglas

VIDEO DANA

Zbog pandemije koronavirusa, kupci diljem svijeta mahnito kupuju toaletni papir. Ovaj su fenomen stručnjaci objasnili kao potrebu pojedinca za kontrolom i osjećajem sigurnosti. Ako se dogodi da ostanete bez papira, ne paničarite! Postoji nekoliko alternativa.

Ne riskirajte poplavu!

Maramice, zajedno s drugim nepropusnim materijalima, kao što su pelene i sanitarni proizvodi, ne raspadaju se u cijevima poput toaletnoga papira i mogu se kombinirati s mastima i uljima te se stvaraju goleme čvrste mase koje je teško očistiti, a koje začepljuju kanalizaciju pa može doći do poplave.

U suprotnom, ako takve maramice dospiju u kanalizaciju, to će biti loše za otpadne vode. Tako stvaraju blokade i začepljuju pumpe pri radovima na pročišćavanju otpadnih voda. Pa, što onda smijete koristiti u slučaju nestašice WC papira?

Stara odjeća

Stara odjeća, poput majica, čarapa i posteljine koje se više ne koriste, mogu se pretvoriti u maramice ako ih operete u perilici rublja na najvišoj temperaturi da se stisnu. Plahte se mogu izrezati na manje komade i oprati da bi se ponovno mogle koristiti.

Međutim, to je samo privremeno rješenje. I naravno, takve stvari se također ne smiju bacati u WC školjku, već u posebnu kantu.

Prijenosni bide

Mnogi online trgovci prodaju zdjele s bideima, prijenosnim uređajima koji se uklapaju u WC školjku. Tako se ljudi mogu oprati vodom i sapunom. Sapun i voda su vrlo održivo rješenje za ovaj problem, a i mnogo poželjnija opcija od prijašnjih. Neki to iz vjerskih razloga uspješno rade već dugi niz godina.

Na internetu se mogu pronaći i priključci manjih tuševa za WC. Ako ne postoji mogućnost da to kupite, možete se brzinski oprati pod tušem poslije nužde.

Kuhinjski ubrusi

Rola toaletnog i kuhinjskog papira naizgled izgledaju isto, ali se sasvim razlikuju. Kuhinjski je papir vrlo grub i nije tanak, zbog čega se znatno teže razgrađuje. Stoga, budite razumni pri njegovoj uporabi i ne bacajte ga u školjku.

Maramice za bebe

Dječje maramice su još jedno primamljivo rješenje – ali njih nemojte koristiti! Ako ih i koristite, nipošto ih nemojte bacati u WC, već u kantu za smeće.

Maramice za nos

Nakon sapuna i vode, ovo je najbolja opcija jer su takve maramice tanke i samim time prihvatljive.

Net.hr

Exit mobile version