SVEMOGUĆI KOTA

Ana je prva Hrvatica koja je sa psom Kotom ušla u Guinnessovu knjigu rekorda! Pogledajte kako, preslatko!

Idi na originalni članak
Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

Ana je prva Hrvatica koja je sa psom Kotom oborila Guinnessov rekord!

Oglas

Ana Odak, profesorica fizike i trenerica pasa, postala je prva Hrvatica koja je sa svojom 10-godišnjom kujicom Kotom oborila Guinnessov rekord.

I to ne bilo kakav!

Više u videoprilogu:

Naime, još u lipnju je na Jarunu srušila dosadašnji rekord – pas u hodu unatraške na pet metara te tako ljestvicu postavila jako visoko.

U samo 2,42 sekunde Border Collie, Kota je prestigla dosadašnjeg rekordera koji je istu dužinu prešao za 6,73 sekunde.

”Nestrpljivo sam čekala potvrdu jesam li oborila rekord i kad je nakon tih dugih 16 tjedana napokon stigla, s obzirom na to da u Guinnessu paze na svaku caku, mojoj sreći nije bilo kraja”, priznaje Ana koja je Kotu nagradila njezinom omiljenom delicijom – sirom!

Terapijski pas

Zanimljivo je to što je kujica Kota inače Belgijanka po koju je Ana ondje išla osobno kad je Kota imala dva mjeseca. Inače je terapijski pas za djecu s poteškoćama, ali i odlična glumica. Do sad je glumila u filmovima, reklamama i predstavama, izvodila trikove, pomagala, a od neki dan je i službena Guinnessova rekorderka.

Anu smo upitali misli li obarati još rekorda. ”Naravno da mislim, i s Kotom, ali i sa svojim drugim psom, također Border Collijem, Ipsilonom. Ne mogu imati samo jedan oboren rekord. To vam je ovisnost, nešto slično kao s tetovažama!”, smije se Ana ne želeći otkriti o kojim se rekordima za obaranje radi.

”Neka to ostane mala tajna i iznenađenje”, kaže 35-godišnja Odak, koja je za Guinnessov rekord sa svojom mezimicom, vježbala, u biti, minimalno. ”S Kotom sam vježbala jednom do dvaput tjedno po 15 minuta”, otkriva profesorica i trenerica koja na pitanje koji joj je posao draži, iskreno odgovara.

”Više volim ovaj drugi posao što se i vidi jer Guinnessa nisam dobila za fiziku!”, smije se Guinnessova rekorderka dok nas je Kota za kraj pozdravila jednim dizanjem šape. Za nju je ipak, Guinnessov rekord još samo jedna zabavna minuta iz njezina bogatog psećeg života.

Vijesti.hr

Exit mobile version