MJEŠTANI ŠOKIRANI

LUDA PRIČA IZ HRVATSKE: Svećenik napustio crkvu jer se zaljubio u kuharicu! Zajedno čekaju dijete…

Idi na originalni članak

Vjernici u Nedelišću na misi su saznali da omiljenog svećenika više neće vidjeti.

Oglas

Župnik se zaljubio. Vjernici u Nedelišću u Međimurskoj županiji na misi su saznali da omiljenog svećenika više neće vidjeti. Ostavio im je pismo, koje je pročitano na misi, u kojem im se ispričava jer je iznevjerio njihovo povjerenje, a kod nekih izazvao sablazan. Čovjek se zaljubio u kuharicu, i sada zajedno čekaju dijete.

Dogodila se ljubav – u župnom dvoru. I to onakva kakvu nitko nije mogao očekivati – između župnika i kuharice koja čeka njegovo dijete.

Više u VIDEOPRILOGU:

”Joj, puno će nedostajati, ali što ćete. Ako je tako odlučio ne možemo ga osuditi, iznenadio nas je, ali ja mu odobravam to što je napravio”, kazala je gđa Jadranka.

”Pa sve najbolje o župniku, nemam što reći, a što se dogodilo u to ne ulazim”, rekao je pak gospodin Josip.

Cijelo selo šokiralo se ovog vikenda. 30-godišnji župnik Tihomir odlazak im nije sam obznanio nego je ostavio pismo.

U pismu koje je vjernicima pročitano na misi izrazio je žaljenje zbog svojih postupaka i zatražio oprost.

”Zbog toga mi oprostite što sam iznevjerio vaše povjerenje i izazvao sablazan kod nekih. Jako mi je žao zbog toga. Ali iz ljubavi prema Bogu i crkvi dužnost mi je župu prepustiti boljem pastiru kojeg će biskup odrediti”, stoji u pismu.

U Nedelišću je proveo šest godina, a posljednje dvije bio je župnik.

Nije prvi svećenik koji je napustio svoj poziv

”Puno toga je napravio, bio je prisutan na svim našim manifestacijama, na svim blagdanima, prisutan je bio i kod samih udruga. Znači nešto novoga i lijepoga, vodio je brigu o investicijama, bio je odličan čovjek”, rekao je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

U župu im je donio čak i jelene, košute, guske…

Nije ovo prvi put da je netko odlučio napustiti svoj poziv. Početkom prošle godine izvještavali smo o župniku iz Zaprešića koji je na misi vjernicima rekao da je odlučio ići drugim putem i imati svoju obitelj.

U Hrvatskoj je oko 2400 svećenika, a u biskupskoj konferenciji su nam rekli da svake godine u prosjeku njih 5 do 6 napusti službu.

Župnik iz Nedelišća se danas nije javljao, a iz varaždinske biskupije su nam napisali: ”Tihomir Ciglar odrekao se svoje župničke službe, a biskup ga je razriješio. Zbog čuvanja privatnosti njegove razloge napuštanja službe ne komentiramo”.

Ljubav ga je na grijeh navela, ali vjernici su mu dali oprost jer u Nedelišću o njihovom do jučerašnjem župniku ružne riječi nismo čuli.

”Dobar i svet čovjek”.

”Pronašao je sreću, sad je na boljem mjestu”.

Nedelišće je već napustio, a dok ne pronađu novog župnika zamijenit će ga vikar.

Kristina Čirjak

Exit mobile version