KUĆA PUNA DJECE

Ovaj bračni par svoje živote posvetio je napuštenoj i nezbrinutoj djeci: ‘Oni su naši zauvijek’

Idi na originalni članak
Screenshot

Hoblajevi svoj život nisu ni zamišljali kroz posvajanje, no danas im je drago što im je kuća puna baš takve djece

Oglas

Svako dijete zaslužuje obitelj, no nemaju sva djeca tu sreću. Bračni par iz Murskog Središća svoj je život posvetio napuštenoj i nezbrinutoj djeci, pa su unatrag desetljeća udomili 10, i posvojili šestero djece.

Hoblajevi svoj život nisu ni zamišljali kroz posvajanje, no danas im je drago što im je kuća puna baš takve djece.

Više u VIDEOPRILOGU:

Roditelji i djeca s potpuno različitim DNK. Nije ih spojila priroda, spojio ih je život. Mladen je s 13 godina došao kod Hoblajevih, danas ima 21. Obožava sport, u atletici je najbolji.

”Da sam ostao u romskom naselju, bio bih ili u zatvoru u ovo vrijeme, jer sam ja po romskim običajima stariji dečko i moji vršnjaci koji su ostali tamo nisu završili niti osnovnu školu, niti srednju”, rekao je Mladen Ignac iz Murskog Središća.

Otvoreno razgovaraju o svemu, pa svojoj djeci nikada nisu tajili da im nisu biološki roditelji.

”Uvijek smo im govorili, od prvog dana da su oni izabrani, i da su rođeni umjesto u trbuhu, u našim srcima”, kazala je Marina Hoblaj.

”To je naš život, dobro djelo je Bog učinio u našim životima prije 30 godina kad nas je promijenio i dao mi je sreću, i smisao. To je način života, ništa više od toga”, rekao je Vladimir Hoblaj.

Djeca su izabrana za novi početak

Zbog pandemije ovog Božića cijela obitelj nije za istim stolom, no kad se svi okupe, u kući ih bude preko 20.

”Svi se uvijek čude kad mi govorimo da nije nama teško u velikoj obitelji. Velika je gužva, zna biti naporno, veselo, ali ja si znam sada već i ukrasti slobodno vrijeme za sebe, a to je rano ujutro”, rekla je Marina.

Nikad nisu pitali je li dijete bolesno ili zdravo, koliko je staro, koje je nacionalnosti. Samo im je bilo važno pružiti mu ljubav, jer ona je jača od svega. Sretno djetinjstvo ima i 11-godišnja Ema – najmlađa u obitelji.

”Veselimo se, zezamo se i gledamo skupa filmove. Jako mi je tu lijepo i nikad ne bih htjela otići od tud”, kazala je Ema Hoblaj.

Bude im teško kad djeca odu od njih, pa svakom kažu da njihovu obitelj mogu zauvijek smatrati svojom.

”Oni su naši zauvijek, čak i ako nisu posvojeni, tako da znaju da se mogu osloniti na nas”, rekao je Vladimir.

”Četiri kćerke su odrasle, tri su udane i ja sam im dala izraditi poseban medaljon na kojem piše poruka: Izabrana”, rekla je Marina, preplavljena emocijama.

Djeca su to izabrana za novi početak – izabrana da imaju ono što svima treba – obitelj i dom.

Marko Šiklić

Exit mobile version