NASTAVAK FILMSKOG HITA

‘BORAT 2’: Novi filmski hit bavi se koronom i teorijama zavjere na Facebooku; Kritičari nisu oduševljeni!

Idi na originalni članak
Foto: Printscreen/Imdb

Kritičari kažu da film nije ni približno smiješan kao prvi

Oglas

Kako bi tek Turci odgovorili da im se narugao Saša Baron Cohen i svoj najpoznatiji lik Borata temeljio na njima. Možda i srećom nije, 14 godina kasnije, stigao nastavak priče o tobožnjem kazahstanskom novinaru.

Korona i teorije zavjere

Borat 2 bavi se i koronom, i teorijama zavjere na Facebooku, bijelim supremacistima, i seksualnim zlostavljanjem. Ima dobre adute i pred američke predsjedničke izbore: Rudya Gulijanija, Trumpovog odvjetnika uhvaćenog s rukom u hlačama.

Kako je Borat u međuvremenu postao poznat – ovaj put se morao prerušavati da bi prošao neopaženo. S njim u Ameriku putuje 15-godišnja kćer, najstarija neudana žena u Kazahstanu. Kritičari kažu da film nije ni približno smiješan kao prvi, ali vrijeme je korone, novih filmova ionako nema, daj šta daš.

”Gdje su svi? Svi su u karanteni zbog širenja virusa. Mogu li ostati kod tebe? Nadam se da karantena neće nikada završiti. Što je više opasno: virus ili Demokrati? Demokrati”, rekao je Borat u filmu.

I još se nešto, osim kvalitete humora promijenilo u 14 godina. Kazahstan se naučio šaliti na vlastiti račun. Prije 14 godina bunili su se, film su zabranili, govorili da je pun uvredljivih stereotipa, ovaj put – posve drukčije.

Ovaj tjedan započeli su turističku kampanju, u kojoj je glavni slogan – Very nice – poznata Boratova doskočica. U kazahstanskim videima turisti putuju zemljom, i reagiraju, pa kao i Borat. Kazahstanci su objasnili da je very nice i njihova priroda i njihova hrana i njihovi ljudi, bez obzira na Boratove šale. Kažu, njegova je domovina puno ljepša nego što ljudi misle.

Vijesti.hr

Exit mobile version