MOŠĆENIČKA DRAGA: Nevera pokvarila otvorenje Jerry Ricks Blues Festivala, Festival ide dalje jači no ikada!

Idi na originalni članak

A večer je počela fantastično. Krcata riva, odlična atmosfera, ples na korak do mora i blues s okusom soli

Oglas

Neočekivani light show praćen grmljavinskim nevremenom koji je tijekom večeri počeo sve jače obasjavati obronke Učke uspio je zasjeniti otvorenje premijernog izdanja Jerry Ricks Blues Festivala.

Posljednja pjesma u prvom djelu večeri, ‘Stormy Monday’, kroz dvadesetak minuta se pretvorila u ‘Stormy Friday’, uz jak vjetar, grmljavinu i obilnu kišu!

Krcata riva

A večer je počela fantastično. Krcata riva, odlična atmosfera, ples na korak do mora i blues s okusom soli bili su dobitna kombinacija prve službene festivalske večeri koja je privukla brojne zaljubljenike u dobar rhythm & blues.

Nakon pozdrava i najave od strane umjetničkih voditelja, Riccarda Staraja i Damira Halilića Hala, početak večeri pripao je gostu iz Amerike s privremenom francuskom adresom, Adrianu Byronu Burnsu, koji je nastup otvorio s nekoliko standarda svjetske blues/rock pjesmarice u solo izvedbi.

Dylanova ‘All Along the Watchtower’ ili pak Youngov klasik ‘Hearth of gold’ bili su uvertira u zanimljiv gitarski jam s ekipom iz Telefon Blues Banda na čijem su se repertoaru našle i ‘Six blade knife’ Marka Knopflera te ‘Crossroads’ Roberta Johnsona.

Prekaljeni rock veterani u kombinaciji s Adrianom, odsvirali su brojne blues standarde, a posebno zanimljive i nagrađene ogromnim aplauzom bile su izvedbe koje je proslavio Jimi Hendrix – Hey Joe i Little wing – pogotovo kada se uzme u obzir da je Vedran Božić, gitarist Telefon Blues Banda, naš jedini glazbenik koji je zasvirao s legendarnim Jimijem.

The Blues Brothers Project

S prvom scenom iz kultnog filma ‘Blues brothers’ prikazanom na video wallu, otvoren je nastup Supercoverbanda s njihovim The Blues Brothers Projectom, a čim su se legendarna braća Blues ukazala na pozornici, ples je mogao početi.

Nažalost, energične izvedbe pjesama ‘Peter Gunn theme’, ‘Do You love me’, ‘Sweet Home Chicago’, ‘Soul man’ i ‘Funky Nassau’ nisu bile dovoljne za otjerati kišu, čije su kapi, kako su pojačavale i spustile zastor na drugu festivalsku večer.

Vrijedi spomenuti da je jučerašnju večer obilježila i odlična produkcija. Tako je uz bogato osvjetljenje publika u Dragi mogla premijerno uživati u pogledu na veliki video wall, na kojem se projicirala ‘akcija’ s bine, ali i u sekvencama iz filma koje su pratile nastup Supercoverbanda.

Jerry Ricks blues festival nastavlja se večeras u Brseču, uz Harlem Blues Band te EB Davis & PMD Blues Band witn BrassShow, s nadom da će organizatorima vremenske prilike dopustiti da program realiziraju kako su i najavili.

Foto:  Jerry Ricks Blues Festival

Exit mobile version