BEZ DLAKE NA JEZIKU

Dosta mu je laži: Jacques Houdek otkrio točan iznos novčane pomoći za najugroženije koju je dobio

Idi na originalni članak
Foto: Facebok

Domaći pjevač oglasio se na Facebooku nakon što je objavljeno kako su on i kolega Mladen Burnać dobili novčanu pomoć koja se dijeli najugroženijima od Hrvatskog skladateljskog društva (HDS)

Oglas

VIDEO DANA:

Nije tajna kako je glazbenik Jacques Houdek bez dlake na jeziku.

Domaći pjevač oglasio se na Facebooku nakon što je objavljeno kako su on i kolega Mladen Burnać dobili novčanu pomoć koja se dijeli najugroženijima od Hrvatskog skladateljskog društva (HDS).

U svom je podužem statusu, kojeg prenosimo u cijelosti, otkrio i o kojem je iznosu riječ.

U zemlji, koju volim najviše na svijetu, vrijedno i pošteno radim 20 godina. Kao autor, tekstopisac, skladatelj i izvođač stvaram od 2000. godine. Između ostalog, REDOVNI sam član Hrvatskoga društva skladatelja (HDS). S obzirom da mi je uslijed pandemije ZABRANJEN rad, otkazani su mi brojni angažmani i koncerti, prihodi su mi drastično pali, a ne znam ni kada ću ponovno moći zarađivati od svoga rada pa sam u ovim uvjetima potpune neizvjesnosti zatražio, prije svega kao odgovoran roditelj dvoje malodobne djece, pomoć od svoje STRUKOVNE udruge jer naša Vlada još uvijek nije predvidjela što će s umjetnicima koji, poput mene, rade isključivo preko autorskih ugovora i ostvaruju prihode putem umjetničkih honorara. Dakle, nisam se mogao prijaviti za mjere očuvanja radnih mjesta i primati mjesečno 3.250 kn (ili kasnije 4.000 kn), već sam se za pomoć obratio svojoj strukovnoj udruzi koja je pomoć svojim redovnim i pridruženim članovima predvidjela iz Fonda solidarnosti s UKUPNO 550.000 kuna.”

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjacques.houdek%2Fposts%2F10157139658477227&width=500″ width=”500″ height=”299″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”

“Ovdje ću javno iznijeti (jer je HDS na svojim stranicama objavio samo imena bez točnih iznosa) da mi je iz toga fonda isplaćena JEDNOKRATNA BESPOVRATNA FINANCIJSKA POMOĆ u iznosu od 5.000 kn (riječima: PETTISUĆAKUNA), što čini 0.9% ukupnoga iznosa pomoći članovima HDS-a iz Fonda solidarnosti. Dakle, za pojedine ‘novinare’ – to je MANJE OD JEDAN POSTO!”

“Sa svojom publikom komuniciram na svojim društvenim mrežama, kada sa svojim timom procijenim da je to prikladno, iskreno i bez skrivenih namjera, a siguran sam da ćemo se uskoro moći družiti i na koncertima uživo, kao i proteklih sjajnih 20 godina”, završio je Houdek.

Također, istaknuo je kako nema obavezu niti potrebu se nikome opravdavati, ali želi da javnost zna pravu istinu.

Tabloid.hr

Exit mobile version