PETAK U PALACHU: Humanitarni koncert „Rockom za Roka“ za teško bolesnog 12-godišnjeg Riječanina

Idi na originalni članak

Rockom za Roka je humanitarna akcija nastala kako bi se pomoglo dvanaestogodišnjem Roku koji se od rođenja bori s cerebralnom paralizom i jednim od najtežih oblika epilepsije

Oglas

Koncert u organizaciji Udruge RI Rock na kojem nastupa više odličnih bendova počet će 20 sati, a sav prihod od ulaznica iskoristit će se u svrhu smanjenja troškova liječenja i za kupnju pomagala (auto-dizalica i stolica za prijevoz) koja su prijeko potrebna kako bi Roku i njegovoj majci omogućili kvalitetno provedeno slobodno vrijeme.

Na koncertu će nastupiti bendovi:

Jonathan
One piece puzzle
Moskva
The Black Room
Krešo i Kisele Kiše
SUNSHINE MADNESS

Žiro račun za donacije otvoren je u Adikko Bank na Mario Vulić (za Roko Vulić), IBAN: HR 89 2500 0093 1100 65 808.

Prije humanitarnog koncerta Udruga Ri Rock vas poziva u OKC Palach na besplatnu projekciju češkog dokumentarnog filma “NK Roma” (18:30).

Prošle godine u najnižoj je češkoj nogometnoj ligi zaigrao jedan neobičan klub, uglavnom sastavljen od romskih igrača. Bez obzira što je svaki ljubitelj nogometa upoznat s UEFA-inom kampanjom “Reci ne rasizmu”, još uvijek ima mjesta gdje nisu svi igrači na nogometnom terenu jednaki. Budući da je romska manjina u Češkoj izrazito nepopularna, igrači iz drugih klubova u ligi odbili su igrati protiv romske ekipe – a NK Roma tako je u startu odnijela pobjedu u većini utakmica.

Ovaj film prikazuje se po okriljem KineDoka, alternativne distribucijske platforme koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.

Ulaz na film je besplatan, a ulaz na koncert naplaćuje se 40 kuna kako bi humanitarna akcija mogla ispuniti svoj gore navedeni cilj.

 

Exit mobile version