PORIN U ZNAKU VELIKOG ARSENA: Matija Dedić ima album godine

Idi na originalni članak

Među nastupima daleko najjači su dojam ostavili su splitski hiphoperi Dječaci koji su uz pomoć KUD-a Pleter izveli hit “Struja” i završili ga uz povik: “Montirani proces! Stop cenzuri na HTV-u”

Oglas

“Matija svira Arsena” najbolji je hrvatski album prošle godine, barem ako je suditi po svečanoj, 23. po redu dodjeli Porina, održanoj u četvrtak navečer na splitskim Gripama.

“Hvala starome što je pisao takve pjesme”, komentirao je Matija koji je primio ukupno šest nagrada, uključujući i onu za jazz izvedbu (“Ni ti ni ja” s istog albuma).

Massimo Savić kući je ponio dvije nagrade, za najbolju mušku vokalnu izvedbu i pop album godine (“Jedan dan ljubavi”), pri čemu je ovu prvu posvetio također posvetio Arsenu.

Porinom za vokalnu suradnju okitili su se Neno Belan i Maja Posavec za duet “Tvoj glas”, dok je prilično iznenađenje predstavljala pobjeda Elementala čija je “Goli i bosi” proglašena najboljom pjesmom.

Remi je potom zatražila Jelenu Rozgu da joj potpiše Porina kako bi, kao što je komentirao Shot, njezin kolega iz benda, “vrijedio više”.

U kategoriji najboljeg novog izvođača slavila je Nina Kraljić koja je, zahvaljujući na nagradi, uputila jasnu poruku Hrvatskom društvu skladatelja: “glazba nema granica”.

Najbolju žensku vokalnu izvedbu 2015. imala je legendarna Josipa Lisac (“Tu”), a “Dani zatvorenih vrata” Hladnog piva proglašeni su rock albumom godine.

“Mostovi” Rundek Cargo Trija nagrađeni su za alternativni album.

Među nastupima daleko najjači dojam ostavili su splitski hiphoperi Dječaci koji su uz pomoć KUD-a Pleter izveli hit “Struja” i završili ga uz povik: “Montirani proces! Stop cenzuri na HTV-u”.

Dodjelu su otvorili 2Cellos obradama “Smooth Criminala” i “Smells Like Teen Spirit”, a za kraj je izvedena i zvjezdana posveta Arsenu, kada su okupljeni glazbenici zajednički izveli nekoliko njegovih pjesama.

Vedran Harča

Exit mobile version