KAKVO PRIZNANJE! Prognoza RTL-ove Dunje Mazzocco Drvar proglašena najboljom u 2018.!

Idi na originalni članak

Europsko meteorološko društvo prognozu Dunje Mazzocco Drvar proglasio je najboljim TV prognozom u 2018. godini

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Meteorologinja RTL televizije Dunja Mazzocco Drvar, ovogodišnji je dobitnik nagrade Europskog meteorološkog društva za najbolju TV prognozu 2018. godine!

“Nominacijski poziv iz EMS-a me iznenadio, a nagrada jako razveselila. Ja svakako jesam prvenstveno meteorologinja, ali u svom poslu se trudim biti i novinarka, dati gledateljima razumljive i prije svega korisne informacije.

“Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom”, česta sintagma u vremenskim prognozama građanima ne znači ništa. Oni žele znati mogu li s djecom u šetnju, hoće li sutra morati obuti čizme ili mogu izaći u novim sandalama, mogu li popravljati krov i trebaju li ponijeti kabanicu na koncert. Najvažnije mi je da nakon prognoze znaju kakav će biti sljedeći dan i da mogu vjerovati onome što im kažem. Sva fizika i sva znanja koja su potrebna da bi se dala točna prognoza ne znače ništa ako se gledateljima ne da jednostavna i primjenjiva informacija”, kazala je Dunja Mazzocco Drvar.

Riječ je o nagradi koja se dugi niz godina dodjeljuje televizijskim meteorolozima za vremensku prognozu, a koja se smatra najboljom praksom u komunikaciji između meteorologa i gledatelja.

“Uobičajeno je da se nagrada nekome posveti, ja je posvećujem svima koji nisu pokisli jer su pošlusali što sam im rekla. I svom mužu, naravno, koji kad mu kažu da mu je lako jer uvijek zna kakvo će biti vrijeme kaže: ja sa ženom ne pričam o poslu!”, kazala je Dunja.

Istaknula je i kako je RTL jedina televizija s nacionalnom koncesijom koja ima dva full time meteorologa koji se isključivo posvećuju vremenskoj prognozi.

“Imamo izvrsnu ekipu u tehnici koja je spremna izvesti sve naše ideje. Jedini radimo metorologiju uživo unutar informativnih emisija. Kombiniramo studijski i reporterski rad, aktivni smo na društvenim mrežama i surađujemo s gledateljima.

Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje u obliku trofeja, a našoj Dunji Mazzocco Drvar ista će biti uručena početkom rujna.

Bravo Dunja!

Exit mobile version