PUBLIKA JE UŽIVALA

Galerija |Kerekesh Teatar do suza nasmijao Narodnu čitaonicu iz koje je ispraćen ovacijama

Idi na originalni članak

Rasprodana Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji je dočekala sjajni Kerekesh Teatar, koji je stigao s predstavom “Pokopaj me nježno”.

Oglas

Satirična, duhovita i nadasve zabavna komedija “Pokopaj me nježno”, koju potpisuje redatelj Ljubomir Kerekeš, Kostrenjane je doslovno nasmijala do suza.

Radnja prati veselu ekipu novopečenih grobara u selu Strahlinec. Pod budnim okom direktora Puha, predvođeni njegovim ograničenim asistentom Perom Mišakom, pripreme za prvi sprovod “odrađuju”: Bosanac rovokop Meho Puzić, Albanac slastičar Izmet Haljimi, “mekani” fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Na osebujne likove nitko nije ostao ravnodušan.

“Jesen u Kostreni” nastavlja se već ove nedjelje, 27. listopada, kada se u Kostrenu vraća Kerekesh Teatar, s novom satiričnom komedijom – “Skupština”.

Skupština

Kajkavska satirična komedija smještena u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj općedruštveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu.

Ulaznice za predstave Jeseni u Kostreni dostupne su na ulaznice.hr te u Kući kostrenskih pomoraca (Trg sv. Barbare 1, Kostrena). Radno vrijeme je četvrtkom i petkom od 10 do 18 sati te subotom od 10 do 17 sati.

“Jesen u Kostreni” organizira Centar kulture Kostrena, uz podršku Narodne čitaonice, a pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.

Exit mobile version