OTOK PODIJELJEN U DVIJE ŽUPANIJE SPAJA ZAJEDNIŠTVO: Na koncertu “Zvuci otoka Paga” prikupljeno 50 tisuća kuna za razvoj pedijatrije

Idi na originalni članak

Ni orkanska bura ni zatvoreni paški most i ceste nisu omeli žitelje otoka Paga da stignu na svoju manifestaciju u Opatiji, humanitarni koncert “Zvuci otoka Paga”, a kao nagrada ostaje im nezaboravna večer i prikupljenih 50 tisuća kuna za razvoj pedijatrije na otoku.

Oglas

Zvuci otoka Paga“, humanitarni koncert održan je drugu godinu zaredom u prepunoj dvorani opatijskog hotela Adriatic. Manifestacija na koju se čekalo godinama glazbom, pjesmom i druženjem povezala je cijeli otok Pag, a njegove stanovnike ujedinila u želji da se sredstva od ovog humanitarnog koncerta usmjere na unapređenje pedijatrije na otoku Pagu.

U organizaciji udruge „Veli Škoj“, veliki entuzijazam i energiju organizatora Josipa Kurilića i Tomislava Zubovića, predsjednika Udruge Veli Škoj i svesrdnu suradnju i pomoć lokalnih samouprava Grada Paga, Grada Novalje, Općina Povljana i Kolan, već drugi put za redom održana je manifestacija za koju se tražila karta više. U programu su sudjelovali brojni paški izvođači – klape Navalis, Murtelice, Kolan, Peružini, Povljana i na samom kraju nastupila je klapa Sol, koja je maestralnom izvedbom „Nima do otoka Paga“, po tko zna koji put povezala otok i na pozornicu dovela sve izvođače. Od domaćih izvođača, uz omiljene klape, publiku je oduševio nastup otočkih pivača na kanat, kao i nezaboravni performans tete Jelice. Od gostiju nastupali su ženske klape Luka i Hreljin, muška klapa Kvarner, a poseban gost bio je Tedi Spalato koji je svojim nastupom obogatio ovu večer za pamćenje.

Nakon koncerta preko pet stotina posjetitelja počastilo se paškim delicijama i vinom, a druženje za Pažane svih generacija, od kojih velik broj živi u Rijeci, kao i njihove prijatelje, u opatijskom hotelu Ambasador potrajalo je do kasno u noć.

Specifičnost je otoka Pag podijeljenost na dvije županije, sjeverni dio je u Ličko senjskoj, a južni dio otoka u Zadarskoj županiji. Za razvoj samog otoka, kao prirodne, jedinstvene cjeline koja se ponosi svojim različitostima, od reljefa do dijalekta, Od Luna do Fortice, i stremi zajedničkom boljitku života na otoku i njegovom turističkom razvoju, zajedništvo je najbolji put. Zahvaljujući čelnicima, gradonačelnicima Paga i Novalje, Željku Maržiću i Anti Dabu, te načelnicima općina Povljana i Kolan, Ivu Pogoriliću i Josipu Zuboviću, povezivanje je počelo unatrag nekoliko godina i ušlo u strategiju razvoja, pa su tako osnovani zajednički LAG, organizira se zajednička turistička promocija, promovira i podupire otočki razvoj ovčarstva i gastronomije, a u pripremi su i druga važna ostvarenja za razvoj turizma, ali i boljitak stanovnika otoka, poput unapređenja pedijatrije za što su ovom prilikom i prikupljana sredstva. Prema riječima Josipa Kurilića prikupljeno je nešto preko 50 tisuća kuna, no to nije konačni iznos jer donacije još uvijek pristižu. Humana nakana, daljnji razvoj i dobro raspoloženje začinjeno pjesmom pravi su način za korak dalje, što otok Pag u svakom pogledu i zaslužuje.

Exit mobile version