VRHUNSKI IZVOĐAČI

Sve je spremno za ovogodišnji Jerry Ricks Blues Festival

Idi na originalni članak

Da grad na brege i opatijska rivijera žive blues mogli su posvjedočiti brojni prolaznici koji su se u četvrtak ujutro našli na trgu Matka Laginje kojim je odzvanjao blues u izvedbi Nicolasa Kurelića

Oglas

Povod ovom jutarnjem ‘bluesiranju’ bila je finalna najava ovogodišnjeg izdanja festivala tijekom kojeg Opatijska rivijera i Kastavština postaju epicentar bluesa u ovom djelu Europe zahvaljujući Jerry Ricks Blues Festivalu.

Organizatori broje sitno do početka festivala, bruse se detalji i dogovaraju posljednje sitnice kako bi blues karavana uspješno gostovala na svim pozornicama smještenim na nekim od najatraktivnijih lokacija Opatijske rivijere i Kastva.

Ana Popović dobro je poznata publici na Kvarneru s obzirom na to da je 2019. godine održala izniman koncert u Kastvu, stoga veseli njezin povratak na Ljetnu pozornicu u Opatiji.

Uz sjajan status koji uživa na sceni, Ana Popović može se pohvaliti s osam nominacija Blues Music Award od kojih su posljednje bile u kategoriji Blues Rock Artist (’21 i ’22 godine) , a surađivala je i dijelila binu s velikanima kao što si Joe Bonamassa, Robert Randolph, Joe Satriani, Eric Johnson, Buddy Guy, Zakk Wylde, Dweezil Zappa… Osim Ane, povratak na Forticu, imat će i članovi banda King King. Naime, nakon deset godina, publika u Kastvu ponovo će imati prilike poslušati band koji se u međuvremenu uspeo na sam vrh blues scene. Prema British Blues Awardsu, King King je najbolji blues-rock band kojeg karakteriziraju visoko energetski nastupi koji definitivno ne ostavlja nikoga ravnodušnim i pozivamo publiku da ne propuste šansu pogledati ovaj sjajni band, dodali umjetnički voditelji.

Uz Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju, na festivalu će ponovo zasvirati izvođači iz Afrike. Mediterranean Blues koji će po prvi put nastupiti u Hrvatskoj. Naime, Baba Sissoko dolazi iz poznate glazbene dinastije iz države Mali. Osim što je lider benda i pjevač, virtuoz je na četiri tradicionalna afrička instrumenta.

Svoje zadovoljstvo nastupom nije skrivao ni Nicolas Kurelić, koji je istaknuo kako je kao obožavatelj bluesa i glazbenik čekao svoju priliku da nastupi na Jerry Ricks Blues Festivalu.

Exit mobile version