SPAVAO JE U VINOGRADIMA

Bik Joza je uhvaćen, ali mu je obećan dug život: ‘Kad bi izašao u grad, samo bi šetao’

Idi na originalni članak
Foto: RTL/Printscreen

Nakon bijega iz Mesoprerade bik Joza postao je slavan. Slavni bik koji je dva tjedna živio u bijegu, danas je uhvaćen.

Oglas

Bik je neozlijeđen

”Potraga je trajala dugo baš zato da se bik uhvati neozlijeđen, da ga se na najbolji mogući način spasi. Trenutno je vraćen na farmu s koje je dovezen i još se dogovara na koju će farmu ići”, izjavio je za RTL.hr djelatnik Mesoprerade odgovoran za spašavanje bika Gordon Turk.

Više u videoprilogu:

Sutra će se znati, pojašnjava Turk, na kojoj farmi će bik Joza dočekati svoju duboku starost. Potraga je trajala dva tjedna jer je svima bila najvažnije da bik ostane živ i zdrav.

”Bila je to suradnja Grada, policije i lovačke udruge Nova Bukovica. Bilo je puno ljudi. Iz grada su bili dronovi. Maksimalno se dao trud. Svih dana koje smo ga lovili, nikako ga nismo mogli uloviti na siguran način”, opisao je Turk.

Bila je riječ o dvadesetak ljudi koji su je dali u marljivu potragu, a i građani Slatine javljali su kad god bi ga ugledali.

”Kroz cijela dva tjedna je bilo dojava. Danas smo ga mi tražili s dronovima. Imali smo otprilike lokacije gdje se bik nalazio. Kad smo ga našli, uspjeli smo za uhvatiti”, rekao je Turk.

Tijekom noći bik se pojavio blizu centra Slatine i zato su si svi danas dali dodatno truda kako bi ga pronašli i spasili. Turk je i opisao kako je bik proveo dva tjedna bijega.

”On kad je i izlazio po gradu se šetao. Nije pravio nikakve nerede. Nikakav auto nije razbio. Spavao je u vinogradima. Nije bio gladan ni žedan jer bik je životinja koja pase travu i pije vodu iz potoka”, kazao je Turk.

Većinom je dakle bio po vinogradima, a ponekad se i prošetao po gradu. Sada su svi sretni jer je bik spašen i na sigurnom.

Vijesti.hr

Exit mobile version