GRADONAČELNIKOV SAT

Autotrolej pojačava vozne redove! Stižu novi vozači; od sljedeće godine besplatne karte svim srednjoškolcima!

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Štefica Jagić Rađa (HDZ) imala je pitanje vezano uz rad Autotroleja. Kako je navela početkom godine je uveden reducirani vozni red što je dovelo do nezadovoljstva korisnika, puno se govorilo i o dovođenju stranih vozača što bi donekle smanjilo problem, a od 1. lipnja je snižena i cijena mjesečnih karata koja je još uvijek u promjeni. Zanimalo ju je kakva je sad situacija u Autotroleju što se tiče vozača, voznih redova i razmišlja li se o snižavanju cijena godišnjih pretplatnih karata za umirovljenike i starije od 65 godina kao i o uvođenju besplatnog javnog prijevoza za sve umirovljenike.

Oglas

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako se situacija od tada značajno poboljšala te kako Autotrolej od 28. listopada pojačava vozni red na gradskim linijama 1, 2, 4, 5 i 8, odnosno uvodi se dodatnih 64 polaska što omogućuje trenutno situacija s brojem vozača, odnosno dolazak novih vozača uz manji broj vozača na bolovanjima i uz uredno korištenje godišnjih odmora. Linija broj 1 povećat će se sa 19 polazaka, linija broj 2 sa 6 polazaka, linija broj 4 sa 20 polazaka, linija broj 5 sa 8 polazaka i linija broj 8 sa 11 polazaka. U realizaciju ovog novog voznog reda uključit će se dodatnih 6 vozača a Autotrolej trenutno raspolaže s 250 vozača i s obzirom na ondašnje povećanje materijalnih prava vozača došlo je do interesa za zapošljavanje

Gradonačelnik je dodao i kako se za sada vozni redovi prigradskih linija neće mijenjati i još jednom je zahvalio građanima na strpljenju i razumijevanju te dodao kako se cijena mjesečnih karata za sada neće mijenjati.

Što se tiče besplatnih karata, u prijedlogu proračuna za iduću godinu predviđena je mjera da svi srednjoškolci imaju besplatne karte neovisno o prebivalištu i za to je u proračunu biti predviđeno oko 500.000,00 eura.

Cijena karte za starije sugrađane se za sada neće mijenjati, ali kako će pratit situaciju i sukladno tome reagirati. Gradonačelnik je dodao i kako se godišnja karta za umirovljenike može platiti i u ratama što iznosi oko 8 eura mjesečno za što misli kako je primjereno s obzirom na cijene u nekim drugim gradovima.

Štefica Jagić Rađa je odgovorila da povećanje broja polazaka neće riješiti problem te kako je nedostatak vozača je dugoročan problem koji u budućnosti treba spriječiti, a kako je godišnja karta za umirovljenike ipak veliki izdatak za njih. Zatražila je i pisani odgovor.

Exit mobile version