Kako igrati Poljski Multi loto 20/80

Idi na originalni članak

Pravila lota i princip igre gotovo su svugdje u svijetu jednaki. Od igrača se traži da predvidi koji bi brojevi mogli biti izvučeni, a ovisno o tome koliko je imao točnih pogodaka, formira se i njegova nagrada.

Oglas

Ako pogodi sve brojeve, u pravilu će osvojiti ogromni novčani iznos, iako su iznosi vrlo visoki i za pogotke s jednim ili dva promašaja. Jedina razlika od lota do lota je koliko se brojeva izvlači i od koliko točno brojeva.

Dugi niz godina u Hrvatskoj nismo znali za druga loto izvlačenja osim onih u kojima se izvlači 6 brojeva od 49, te 7 od 35. Kako su mnoga casina, lutrije i kladionice velik dio svoga poslovanja preselili na Internet, tako smo uspjeli upoznati i razne druge mogućnosti igranja lota, a među njima je svakako igranje ovog vrlo zanimljivog Multi Lota.

Poljski multi loto se igra tako što se izvlači čak 20 brojeva od ukupno 80. Kako bi igrač osvojio maksimalni dobitak, poznat i kao jackpot, mora pogoditi 10 od 20 izvučenih brojeva. U tom će slučaju osvojiti višemilijunski iznos kakav bi osvojio igrajući i neku od domaćih varijanti lota.

Na 20 izvučenih brojeva, izvlači se i još jedan dodatni koji također mora biti pogođen kako bi igrač dobio spomenuti maksimalni dobitak.

Kada se igra?

Jedna od glavnih prednosti poljskog multi lota je u tome što su šanse za dobitak veće nego u drugim lutrijama. Može se igrati i u online casinima na Hrvatskom tržištu, što često nije slučaj kad je loto u pitanju.

Poljski Multi loto sistem 20/80 se izvlači svaki dan, u terminima 14:00 ili 21:40, a statistika pokazuje da često bude krasnih dobitaka. Osnovni ulog po PLUS kombinaciji je oko 8 kn, a igrači mogu igrati i na manje ulove od onog što nudi desetka, uz oko pola milijuna kuna dobitka na devetku PLUS, a oko tisuću već za pet pogođenih brojeva.

Na hrvatskom tržištu pravila su nešto drugačija od poljskog, pa svaki igrač može izabrati 8 do 15 kombinacija u ponuđenom sistemu, pa su šanse za dobitak 8/15.

Pravila igre

S ciljem da poveća šanse za dobitak, poljska nacionalna lutrija je kreirala loto pod nazivom multi multi. Svaki dan izvaci se 80 brojeva, od kojih igrač mora pogoditi 20 s tim da je zadnji pogođeni broj PLUS broj. Taj sistem se naziva 80/20 i statistički igrač ima velike šanse za dobitak. Nakon svakog izvlačenja, poljska lutrija objavljuje rezultate izvlačenja na svojim službenim stanicama.

Da bi ostvarili dobitak u ovoj igri, nije nužno pogoditi svih 20 brojeva. Dovoljno je pogoditi 10 i PLUS broj da bi osvojili dio jackpot nagrade. Statistički gledano, šanse za dobitak uz pravi sistem i korištenje savjeta sa specijaliziranih foruma su jako velike.

Kvota

Kvota za jedan odigrani broj na listiću iznosi 3.75, a ona se množi s ulogom kako bi se dobio eventualni dobitak. Naravno, ako igrač odluči odigrati na dva broja, kvota 3.75 za jedan broj će se pomnožiti s kvotom 3.75 za drugi broj te će ukupna kvota biti 14.

Ona će se s ulogom množiti za eventualni dobitak, a postupak se ponavlja za maksimalno osam odigranih brojeva. Ukupna kvota za pogođenih osam od osam brojeva iznosi čak 125.000. Jedna od oklada koje se mogu odigrati je da će igrač pogoditi barem četiri od odigranih sedam brojeva.

Exit mobile version