Ministarstvo o problematičnom učeniku: “Imajte više empatije, dijete ima tek 10 godina”

Idi na originalni članak
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozvalo je danas na razumijevanje i obzirnost prilikom rješavanja problema nasilja u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, istaknuvši kako se radi o desetogodišnjem djetetu. Zbog situacije, roditelji su najavili da više neće slati svoju djecu u školu.

Oglas

Iz Ministarstva su poručili da im je interes djeteta i njegovo pravo na obrazovanje na prvome mjestu, te naglasili da su spremni pružiti školama svu potrebnu podršku, uključujući zapošljavanje dodatnih stručnjaka.

“Učeniku je već osiguran pomoćnik u nastavi, a škola ima stručnu službu koja je ključna u ovakvim slučajevima”, rekli su iz Ministarstva. Dodali su kako trenutni propisi, iako možda nisu savršeni, već godinama funkcioniraju i pomogli su u rješavanju mnogih sličnih slučajeva.

Stručnjaci poput Vesne Vlahović-Štetić, sveučilišne profesorice specijalizirane za školsku psihologiju, smatraju da su institucije trebale reagirati ranije. Vlahović-Štetić ističe da bi škola i socijalne službe trebale odmah surađivati s roditeljima, uključujući i angažman psihologa i socijalnih radnika kako bi se situacija što prije riješila.

Exit mobile version