ZORAN MILANOVIĆ

‘Postavljam si ista pitanja kao i ljudi, nemam odgovore. Kopkaju me neke stvari’

Idi na originalni članak
Foto: RTL

Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je komentirao novonastalu situaciju oko koronavirusa.

Oglas

Milanović je rekao da je na početku priče o raspisivanju izbora rekao da bi bilo bolje da se oni održe u nekom drugom terminu, ali da je prestao to govoriti kad je shvatio da svi žele da to bude na ljeto.

“Naknadna pamet jako je lijepa, ali ostavljaš tragove”, rekao je Milanović te dodao on bez inicijative premijera ne može ništa učiniti po pitanju odgode izbora, ali i da je pitanje i bi li mogao išta napraviti, sve i da se pojavi inicijativa premijera.

Građane zabrinjava cijela novonastala situacija, došlo je do politizacije svega što se događa oko epidemije koronavirusa, a povjerenje u Stožer gotovo da više i ne postoji.

“Postavljam si ista pitanja kao i ljudi, nemam odgovore. Kopkaju me neke stvari, ali raspisao izbore, trebali bi biti 5. srpnja i to je to”, rekao je Milanović.

Broj novooboljelih raste, granice su otvorene, a sve se “zakuhalo” na turniru u Zadru.

“Bili smo na CNN-u glavna vijest jučer, prekjučer, ne po dobru, to je program koji gledaju gosti na koje smo možda računali, a sad neće biti ništa od toga. Razumijem tu potrebu da se malo promovira destinacija, možda se pogriješilo u tome, da je Dimitrov to rekao par sati kasnije, ne bi bilo ovakve buke. Razumijem motive onih koji su to radili, da nije došlo do ovoga, rekli bi da je bila sjajna predstava i turnir. Za godinu dana će sve ovo biti prošlost i stvari će opet krenuti svojim tokom, a mi ćemo iz ovoga do kraja svog života izvlačiti nekakve zaključke i pouke”, kazao je predsjednik.

Milanović se slaže s najavama da više neće biti velikog lockdowna kao prije nekoliko mjeseci.

“Nemoguće je to provesti, to je gotovo. Onaj tko je rekao da više nema lockdowna je po meni bio u pravu”, rekao je.

Vijesti.hr

Exit mobile version