U POPODNEVNIM SATIMA

Upaljen žuti meteoalarm. Mogući pljuskovi s grmljavinom, ali i tuča. Ponegdje pojačana bura

Idi na originalni članak
Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Najviša temperatura zraka uglavnom između 27 i 31 stupnjeva Celzijusovih

Oglas

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), u ponedjeljak će biti pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće.

U drugom dijelu dana sa sjeverozapada naoblačenje, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom, najprije u gorskim i središnjim predjelima, a navečer moguće i na istoku. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji.

Vjetar većinom slab, uz pljuskove prolazno pojačan, a navečer će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, u Dalmaciji i jugozapadnjak. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu bura u jačanju. Najviša temperatura zraka uglavnom između 27 i 31 stupnjeva Celzijusovih.

DHMZ upozorava i na moguće izraženije pljuskovi s grmljavinom uz prolazno jak vjetar te moguću tuču na zagrebačkom, karlovačkom i području Gospića. Vjerojatnost grmljavine je 50-70 posto, kažu, upalivši žuti alarm baš za to područje.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, naveli su.

Osim toga, žuto upozorenje, također u popodnevnim satima upaljeno je i za Kvarner i Kvarnerić te za Velebitski kanal. Tamo se očekuje ponegdje pojačana bura, prenosi RTL.

Exit mobile version